Închide

Cum și-au împărțit USR-iștii treburile la Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 23, 2020 3 2171

Pentru că interesul poartă fesul, cele două tabere din USR Cluj, conduse de deputatul Emanuel Ungureanu și de senatorul Mihai Goțiu, au căzut la pace, obiectivul principal al celor doi lideri fiind acela de a-și păstra în continuare mandatele în Parlament. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, cei doi USR-iști i-au convins pe reprezentanții PLUS să-i lase să preia competiția electorală pentru Primăria Cluj și Consiliul Județean, oferindu-le la schimb Floreștiul. Așadar, deputatul Emanuel Ungureanu va rămâne candidatul oficial al Alianței USR – PLUS pentru Primăria Cluj, urmând să se folosească de campania alegerilor locale pentru a-și multiplica notorietatea, în timp ce  senatorul Mihai Goțiu îl va acompania pe Cătălin Sălăgean în cursa alegerilor pentru președinția Consiliului Județean, dat fiind că are nevoie, la rândul său, să câștige simpatie sporită la nivel de județ, pentru a obține un nou mandat de senator. Nu în ultimul rând, cei doi sunt interesați și ca USR-ul să obțină un număr cât mai mare de mandate la Cluj, atât în forul administrativ local, cât și în forul administrativ județean, pentru a putea impune eventual un viceprimar sau/și un vicepreședinte.

„S-a făcut un troc. Organizația USR Cluj a sacrificat organizația USR din Florești, în negocierile cu reprezentanții PLUS. Reprezentanților PLUS li s-au oferit mai multe mandate în Consiliul Local Florești, precum și candidatura pentru Primăria Florești, în timp ce organizația USR Cluj va da candidații pentru Primăria Cluj și Consiliul Județean. Este evident că pe cei doi parlamentari îi interesează în primul rând să-și consolideze ei poziția. Conștienți că n-au cum să-i învingă pe liberalii Emil Boc și Alin Tișe, planul este în primul rând să-și capaciteze ei electoratul pentru alegerile parlamentare care bat la ușă. Ideea, în mare, e așa: Sălagean e susținut de Goțiu să intre în Consiliul Județean, iar Salagean mai departe are sarcină să-l promoveze intens pe Goțiu în filiale, ca să poată obține din nou un mandat de senator. Ungureanu are și el nevoie de susținere ca să mai prindă un mandat de deputat, având în vedere că în filiala municipală nu-l iubește prea mult lumea (..)”, a comentat o sursă din cadrul USR, pentru Actual de Cluj.

Reamintim că cele două formațiuni, USR și PLUS, candidează în Alianță, atât la alegerile locale cât și la alegerile parlamentare. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, reprezentanții USR Florești ar fi nemulțumiți de trocul menționat mai sus, care i-a cam scos din jocul electoral local, deși ei se aflau în negocieri avansate pentru a promova un candidat pentru Primărie care se bucură de simpatie în comunitatea din Florești. Cum cărțile-s făcute în favoarea lui Goțiu și Ungureanu, organizația USR Florești se vede nevoită să meargă pe mâna PLUS, cu un candidat cam anonim, repsectiv cu un oarecare Flaviu Udrea, mișcare care nu va face decât să-i sporească șansele de a câștiga un nou mandat, actualului primar în funcție.

Vom reveni cu informații suplimentare pe marginea acestui subiect și cu poziția reprezentanților USR Florești.

3 comentarii

 1. Pot sa confirm tot ce apare in articol. Acest blat este cunoscut si in randul membrilor filialei. La fel cum candidati la consiliul local si judetean au fost alesi pe baza unui blat asa se va intimpla si la alegerile parlamentare. Cei doi parlamentari au agenda lor, vor sa ramana in functie cu orice pret. Ataca in stinga si dreapta si sprijina doar pe cei care sunt de acord cu ei.

 2. Stoenoiu Cosmin esti suspendat din partid. Nu mai comenta aiurea. Nu mai ataca si brusca colegi care nu sunt de acord cu parerile voastre. Iti picura veninul din barba.

  • „Nu mai ataca și brusca colegi care nu sunt de acord cu părerile voastre.”
   Nu știam că sunt coleg cu doamna Cosmina Fernoagă, dragă „Alexandra” 🙂 ……

   Este foarte interesant cum se scurg aceste „informații” în presă mai ales că sunt niște ficțiuni inventate/proiectate de un „cal” mort din punct de vedere politic.

   Revenind la „colegii atacați și bruscați aiurea”, dacă sunt cumva din USR te rog să îi enumeri aici transparent să știe toată lumea cât de agresiv sunt :), dacă sunt deghizați …….mea culpa

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.