Închide

Cum se folosește piatra de masaj Gua Sha?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - mai 11, 2023 0 88

Gua Sha își are originea în China antică. De fapt, este una dintre cele mai vechi forme de medicină tradițională chineză înregistrate vreodată, care datează din epoca de piatră. Dispozitivele Gua Sha au fost folosite ca o abordare unică pentru vindecarea holistică în China timp de 4.000 de ani.

Acestea au devenit rapid un tratament popular în industria îngrijirii pielii. Deși pot părea mici ca dimensiuni, sunt puternice în ceea ce privește potențialele proprietăți vindecătoare.

Dispozitivele sunt foarte apreciate pentru masajul facial – reduc cearcănele și oferă feței un aspect mai sculptat. Totuși aceste „dispozitive” nu se limitează doar la îngrijirea feței – capacitățile de vindecare se extind la toate zonele corpului, pentru a ajuta la eliberarea tensiunii din mușchi.
Această tehnică a medicinei tradiționale chinezești devine tot mai frecventă în toată lumea, pe măsură ce tot mai mulți medici ajung să înțeleagă potențialele sale beneficii pentru sănătate. Astăzi, masajul cu Gua Sha este efectuat în mod obișnuit de o varietate de profesioniști, inclusiv acupunctori, terapeuți de masaj, chiropracticieni și fizioterapeuți.

Care sunt beneficiile unui instrument Gua Sha?

În timp ce popularitatea sa în SUA și Europa este în mare parte legată de capacitatea sa de a „sculpta” fața, capacitățile sale de vindecare se extind mult mai mult! Gua Sha este folosit pentru drenajul limfatic, abordarea energiei stagnante, promovarea fluxului sanguin, calmarea durerilor de cap, reducerea inflamațiilor, precum și eliberarea tensiunii din cap până în picioare.
Dar practica, care își are rădăcinile în medicina tradițională chineză, a început de fapt ca un tratament corporal și oferă o serie de beneficii întregului corp.

Masajul corporal Gua Sha este tehnica perfectă pentru celulită, tensiune și retenție de lichide. Acest dispozitiv împreună cu cele mai bune creme anticelulitice, îți poate remodela întregul corp. În plus, utilizarea zilnică are capacitatea de a-ți îmbunătăți nu doar aspectul (reducerea cearcănelor, mușchii faciali conturați și îmbunătățirea elasticității pielii), ci și bunăstarea mentală și emoțională.

Cum se utilizează un instrument Gua Sha?

În afară de dispozitivul pe care îl alegi, o tehnică adecvată este esențială pentru a te bucura de toate beneficiile. Întotdeauna începe cu pielea curată, apoi pregătește-o cu un ulei de față emolient sau un balsam. Cu pielea pregătită, menține piatra cât mai plană și cât mai aproape de piele, alunecând la un unghi de 15 grade pentru a evita orice fricțiune inutilă. Apoi efectuează mișcări lente, timp de aproximativ trei până la cinci treceri.

O piatră Gua Sha ar trebui folosită cu un ulei sau un ser pentru a te asigura că alunecă pe piele fără efort. Atunci când alegi produsul potrivit, poți opta pentru un ulei sau un ser. Acestea sunt de obicei ușoare, non-comedogenice și se absorb ușor. Produsele au la bază ingrediente suplimentare care ajută la calmarea și liniștirea pielii.
Poți folosi un Gua Sha la orice temperatură, atât cald, cât și rece. Încălzirea între mâini sau trecerea sub apă caldă va ajuta la stimularea fluxului sanguin, la relaxarea mușchilor și la îmbunătățirea capacității pielii de a absorbi produsele de îngrijire pe care le-ai aplicat înainte de utilizare. Dacă dorești un masaj rece, ține instrumentul în apă cu gheață timp de câteva minute sau păstrează-l în frigider. Acest lucru este o modalitate excelentă de a închide porii și de a bloca îngrijirea pielii la sfârșitul tratamentului.

Iar dacă dorești să faci schimbări asupra corpului, folosește Gua Sha cu creme, precum Beauty Jar Shape Anti-Cellulite Cream, BingoSpa Concentrate Of The Cinnamon-Algae, Bisheffect sau alte produse din top creme anticelulitice.
Pentru a ajuta la reducerea celulitei, aplică produsele potrivite și masează pe piele cu degetele. Ține instrumentul ușor înclinat, începând de la partea inferioară a coapsei exterioare și cu mișcări lungi și ușoare mișcă-te în sus, spre șolduri. Fă de la 3 până la 5 mișcări într-o zonă, apoi treci la alta, repetând până când ai prelucrat întreaga coapsă.

Cele mai bune instrumente Gua Sha

Aceste instrumente au intrat în rutinele noastre de îngrijire a pielii nu doar pentru senzația de răcorire care o oferă, ci și pentru capacitatea lor de a calma cearcănele și de a defini contururile feței (chiar dacă, temporar). Pentru a te bucura de acest tratament acasă, pe https://makeup.ro/categorys/724002/  găsești o gamă foarte mare de astfel de dispozitive pentru masajul facial.

Crystallove Rose Quartz Contour Gua Sha

Cuarțul roz din care au fost realizate plăcile este o piatră 100% naturală, fără coloranți sau aditivi sintetici. Masajul facial Gua Sha stimulează drenajul limfatic, reduce ridurile și liniile fine, în timp ce strânge și întărește pielea. Marginea zimțată stimulează punctele energetice, deblocând staza limfatică care, prin eliminarea blocajelor, conferă rapid tenului o strălucire bogată și radiantă. În plus, răcoarea naturală a pietrei reduce umflăturile și cearcănele de sub ochi.

Crystallove Cognac Amber Gua Sha

Masajul stimulează drenajul limfatic și circulația sângelui, susține oxigenarea, curăță pielea de toxine și ameliorează tensiunea musculară facială. Astfel, ridurile și liniile fine devin mai fine. Masajul are un efect de lifting, îmbunătățind ovalul facial: accentuează pomeții și ridică arcadele sprâncenelor căzute. În plus, chihlimbarul are proprietăți unice – energia pietrei liniștește și echilibrează.

Glov Pink Quartz Gua Sha Stone

Cu Gua Sha de la Glov, ai ocazia perfectă de a te răsfăța pe tine și pielea ta. Metoda tradițională de masaj facial împrospătează tenul, eliminând cearcănele. Efectul revigorant al acestei pietre îmbunătățește aspectul contururilor faciale, lăsând pielea radiantă.

(P)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu