Închide

Situaţii în care eşti respins categoric la ITP în Cluj şi în restul ţării

ActualitateSocial by Actual de Cluj - mai 11, 2023 0 231

Se apropie “proba de foc”, adică inspecţia tehnică periodică şi nu ştii la ce să te aştepţi? Ai nimerit unde trebuie! În cadrul acestui articol vei afla care sunt situaţiile în care vei fi respins categoric la ITP. În acest fel, dacă ştii că maşina ta e compatibilă cu una dintre situaţiile enunţate mai jos, recomandat este să te prezinţi cu ea la service.

ITP-ul este obligatoriu în România pentru utilitatea lui. El limitează circulaţia pe drumurile publice a tuturor autovehiculelor ce nu prezintă siguranţă în trafic, în raport cu pietonii, dar şi cu mediul înconjurător. Nu trebuie să te superi dacă eşti respins la ITP, dacă putem spune aşa, trebuie doar să ai mai multă grijă de maşina ta, iar pentru fiecare problemă apărută, să te prezinţi la un service auto autorizat.

Motive pentru care eşti respins la ITP

1. Defecţiuni la sistemul de frânare

Atunci când vorbim de siguranţa ta şi a celorlalţi participanţi la trafic, sistemul de frânare este fără discuţie cel mai important angrenaj pe care trebuie să îl ai în vedere. Dacă sistemul de frânare al maşinii tale funcţionează deficitar, ea nu prezintă siguranţă în trafic, aşadar vei fi respins categoric la ITP Cluj sau oriunde în ţară. 

Sistemul de frânare este şi printre primele sisteme ce se verifică la ITP. Dacă una dintre componente nu funcţionează normal, garantat vei fi respins. Nimeni nu închide ochii pentru probleme de acest gen.

2. Defecţiuni ale sistemului de direcţie

Este ideal să verifici în mod constant dacă direcţia maşinii tale funcţionează corect şi să efectuezi geometria roţilor. Sistemul de direcţie al maşinii tale se poate defecta şi după o scurtă vizită la service, deci mare atenţie.

Dacă acest sistem nu funcţionează corect, maşina ta nu prezintă siguranţă în trafic, aşadar vei fi respins la ITP.

Dacă ştii că nu ai probleme cu acest sistem şi eşti mai pregătit ca oricând să treci ITP-ul, atunci du-te cu încredere la ITP Bluline, asta dacă eşti din zona Clujului. De ce? Deoarece această firmă a implementat un sistem de programare online la ITP. În acest fel, eviţi cozile infernale: tu alegi dată şi ora la care să te prezinţi pentru inspecţie, în limita disponibilităţii.

3.  Defecţiuni ale sistemului de iluminare

La ITP se verifică fiecare bec al maşinii tale. De la faruri şi până la semnalizări. Este al treilea cel mai des sistem pentru care şoferii sunt respinşi la ITP, atunci când nu se potriveşte cu normele de siguranţă. 

Un autoturism care are luminile nefuncţionale nu va fi vizibil pe şosea şi nici nu va putea oferi şoferului nivelul de vizibilitate de care are nevoie. Dacă ai un bec ars, nu uita să îl schimbi înainte de a te prezenta la ITP.

4.  Martorii de bord

Ideal este că atunci când te prezinţi la ITP să nu ai niciun martor de bord aprins. Fiecare martor în parte are o semificatie şi poate semnala o problemă destul de gravă pe care maşina ta o are, o problemă ce o face nesigură. Aşadar, există toate şansele să fii respins la ITP din cauza unui mic martor de bord.

5. Parbrizul

Parbrizul este considerat a fi o piesă vitală în bună funcţionare a unei maşini în raport cu nivelul de siguranţă în trafic. Dacă parbrizul maşinii tale este crăpat sau lovit şi îngreunează astfel vizibilitatea, vei fi garantat respins la ITP.

6. Anvelopele

În cazul în care te prezinţi la ITP cu anvelopele foarte uzate sau cu anvelope de alte dimensiuni decât cele menţionate în cartea maşinii, vei fi categoric respins. Anvelopele au o răspundere foarte mare vizavi de siguranţă în trafic. Aşadar, nu e de joacă în ceea ce le priveşte.

Acestea sunt motivele pentru care poţi fi respins la ITP, indiferent că îl faci în Cluj la ITP Bluline sau oriunde altundeva în ţară. O revizie serioasă a maşinii înainte de a te prezenta la inspecţia tehnică periodică este foarte recomandată pentru a fi sigur că o treci. 

Nu uita că dacă eşti din Cluj şi ţi-ai pus deja maşina la punct, iar tot ce îţi doreşti este să nu stai prea mult la coadă, îţi poţi face o programare în dată şi la ora dorită pe itpbluline.ro.

(P)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu