Închide

Cum a fost la prima ediție Bombardier Insights (P)

ActualitateDezvoltareEconomie by Actual de Cluj - oct. 27, 2017 0 536

Clujenii pasionati de inovație și mobilitate s-au întâlnit miercuri, 25 octombrie, la prima ediție Bombardier Insights, un program informal de sharing knowlegde, lansat în Cluj-Napoca de producătorul global de avioane și trenuri.

Programul Bombardier Insights, așa cum îl prezintă compania, vrea să reunească în cadrul unor întâlniri informale (professionals talks) oameni vizionari și pasionați, specialiști ai companiei dispuși să împărtășească cu peste 100 de participanți, know-how-ul acumulat de-a lungul timpului în domenii suport precum HR, Financiar și Achiziții. Acestea sunt și departamentele principale ale centrului de operațiuni din Cluj, așa cum a prezentat foarte inspirat Iuliana Badea, Head of Global Mobility Bombardier Transportation, primul vorbitor al serii, care a făcut o descriere scurtă a activității locale și globale Bombardier. Oamenii valoroși și talentați pe care compania i-a recrutat de-a lungul timpului la Cluj, s-au dovedit a fi motivul principal pentru care compania a mutat operațiunile de suport aici. Mai exact peste 40.000 de angajați de la nivel global sunt recrutați, recomensați și sprijiniți de cei 600 de angajați din Cluj-Napoca. Din Cluj se fac achiziții de materie prima sau componente ale trenurilor, procese financiare end-to-end și angajări de ingineri experți în producția trenurilor și avioanelor sau training-uti, programe de beneficii si recompensari pentru efortul lor, toate acestea sunt operate impresionant de eficient de o mană de oameni.

Prezentarea principală a serii a avut o tematică extrem de actuală și anume human vs machine. Topic mai exact: “Skills making organizations’ hearts beat in the age of machines”.  Adrian Dragomir, HR Systems Manager, pasionat de inovație și tehnologie, a punctat toate valențele posibile ale tehnologiei. Trecând dintr-o extremă în alta, de la perspectiva oferită de Hollywood, Iron Man vs evil AI, la folosirea tehnologiei uzual și instictiv de către noi toți, Adrian și-a expus inclinația spre tehnologie realist, având în vedere și consecințele pe care tehnologia le are asupra omului și pieței muncii.

În viziunea lui, inteligența artificială cu valențe negative este încă departe de a exista, în schimb, faptul că anumite procese tehnologice robotizate preiau rapid sarcinile unui om este tradus atât ca eficientizare, cât și drept un favor făcut angajatului respectiv. Adrian consideră că oamenii trebuie să evolueze, iar tehnologia le dă această șansă. Tehnologia poate facilita identificarea și construcția noastră profesională într-un rol nou.  Inevitabil a vorbit și despre data mining și urmele pe care le lăsăm digital, mai mult ca tipare de comportament decât ca informații clasificate. Subiectul a stârnit o mulțime de întrebări în sesiunea de Q&A și networking. După aproape 2 ore, seara se încheie în aplauzele participanților.

Următoarea întâlnire Bombardier Insights va avea loc în 22 noiembrie și îl va avea ca speaker principal pe Thomas Peckre, Head of HR Operation in Bombardier Transportation. Tematica aborbată atunci va fi “What puts you in the driver’s seat in accelerating organizations?” iar după experința primei ediții, recomandăm călduros să vă salvați data în calendarul electronic ? și să nu o ratați.

Bombardier Insights are participarea gratuită, bazată doar pe pasiuni comune și sete de cunoaștere. Pentru mai multe informații și inscriere se poate accesa insights.bombardier.com.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two
  • Tags

    < Articolul precedent

    Articolul urmator >

    Articole similare