Închide

Actul care îi conferă beneficii sporite directorului Aeroportului

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 26, 2017 0 981

Un act adițional la contractul de mandat al șefului Aeroportului, David Ciceo – care nu ar fi fost aprobat de membrii Consiliului de Administrație – îi conferă acestuia drepturi salariale sporite, în cazul în care el nu ar mai prinde poziția de director – a arătat, astăzi, în conferință de presă președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Actul adițional în cauză (nr.6 – foto jos), ar fi fost emis în 2014, când director al Consiliului de Administrație era tot David Ciceo. „Acest act adițional e semnat de un singur membru din Consiliul de Administrație, un anume Ioan Pop, nu știu cine este, de pe la Finanțe. Și, sigur, și de domnul Ciceo, care atunci era și președinte de Consiliu de Administrație. Nici un alt membru nu își amintește să fi văzut clauzele dubioase din acest act adițional. Nimeni nu știe cum s-a aprobat acest act. Deci, domnul Ciceo a decis el, de la el putere, împreună cu acest domn Pop, să-și includă aceste clauze care prevăd nu numai că el trebuie păstrat într-o funcție executivă, ci inclusiv să fie remunerat cu salariul de director, pentru o periodă de un an ”, a comentat Tișe.

Tișe îl mai acuză pe Ciceo că în momentul în care s-a plâns în presă că urmează să fie destituit, el știa forte bine că acest act era în vigoare și că îi conferea drepturi sporite. „Când directorul Ciceo s-a plâns la  la televizor că vor cădea avioanele dacă nu mai este el director, avea în posesia actul adiţional la propriul act de mandat, încheiat acum un an -24 octombrie 2016 – semnat de David Ciceo și de acest Ioan Pop. Nu mai vorbesc  că la momentul în care s-a semnat acest act, directorul Ciceo era şi preşedinte al CA-ului, deci se afla într-un grav conflict de interese”, a spus Tișe.

„Ce spune acest contract de mandat, ca să vedeţi ce bine este să lucrezi la stat şi care este, de fapt, miza. În situaţia în care la sfârşitul mandatului directorului general nu se finalizează procedura de selecţie a directorului, conform OUG 109/2011, contractul de mandat al directorului se prelungeşte cu o perioadă de opt luni, sau dacă nu se termină nici atunci procedura, până la data încheierii contractului cu noul director general. Ce înseamnă asta, înseamnă că domnul director ştia când mergea la televizor şi acuza că pică avioanele, că are un act secret pe care îl ascunde, de care eu nu ştiam, act care-i dă lui putere să rămână până la concurs. Mai spune încă un articol, ca să vedeţi ce bine e să lucrezi la stat, spune că la încetarea contractului de mandat, în condiţiile în care nu se ajunge la încheierea unui nou contract cu mandatarul, adică dacă domnul Ciceo nu câştigă concursu, unitatea – aşa se exprimă, la cererea directorului -îi va asigura un loc de muncă în regie pe un post corespunzător pregătirii sale cu salariul de director, timp de 12 luni. Ce spuneţi, e senzaţional, nu? Şi mai vine încă un articol care spune că, din orice motiv – dacă-l dăm afară, dacă-l găsim beat, aşa pe la un 3.00, 4.00, 5.00 când se mai întâmplă – spune că va primi 6 salarii brute. Ultimul salariu al domnului Ciceo, vă spun şi asta, este 19.400 de lei plus 5.000 de lei de la Asociaţia aeroporturilor, 24.000 în mânuţă, bani frumoşi, în condiţiile în care până acum două luni, eu aveam un salariu de 4.900 de lei”, a comentat Tișe

Amenință că-l destituie pe Ciceo dacă nu înțelege că Aeroportul este proprietatea Consiliului Județean

Tișe a precizat că a cerut o informare de la Aeroport cu privire la toate salariile persoanelor aflate în conducere, dar că nu a primit-o. El a mai spus că majoritatea oamenilor care lucrează în Aeroport sunt rudele lui Ciceo și că mulți care sunt în funcții de conducere nu au studii de specialitate. „De fapt, aceasta este marea durere a directorilor și oamenilor săi, pe care i-a promovat directori. Se tem că la examentul prevăzut de lege nu se vor descurca, pentru că mulți dintre ei nu au studii de specialitate. Nimenu nu își explică cum și în baza a ce anume au ajuns oamenii aceștia directori. Am cerut lista cu salarii, nu am primit-o. Toate salariile de la Consiliul Județean sunt publice, dar de la Aeroport nu, pentru că domnul director refuză să înțeleagă că aeroportul nu este proprietatea sa”. Tișe a mai spus că deși a primit nenumărare telefoane (n-a dorit să-i deconspire pe cei care l-au sunat), nu mai este dispus să tolereze comportamentul lui Ciceo. ”E o întreagă mafie la Aeroport pe care eu nu am de gând s-o mai tolerez. Îl somez public, așadar, pe acest director, să își schimbe comportamentul, altfel voi convoca ședință și voi cere să fie destituit”, a spus Tișe.

Incertitudine privind conducerea Aeroportului

La toate celelalte regii și societăți ale Consiliului Județean au fost convocate noile Consilii de Administrație, care ar urma, conform prevederilor OUG 109/2011, să organizeze concursuri pentru posturile de directori. Doar în cazul Aeroportului, hotărârea Consiliului Județean privind prevederile numirii noului Consiliu de Administrație a fost suspendată integral, în urma intervenției Prefecturii. În prezent – a explicat Tișe – Aeroportul este condus de vechiul Consiliu de Administrație și de directorul David Ciceo care aveau mandate în regim de interimat. Consiliul Județean așteaptă ca instanța să soluționeze cererea Prefecturii, urmând ca noii membri ai Consiliului de Administrație să-și poată prelua atribuțiile. ”Indiferent ce încearcă oamenii aceștia, legea este lege, iar de concurs nu scapă niciun director de la Aeroport. Într-un final, tot trebuie să intre noul CA, iar noul CA tot va avea obligația să organizeze concurs.  Pentru că așa spune legea. Ne vom asigura că acest concurs va fi organizat de o firmă internațională. Până atunci, îl somez public pe directorul Ciceo să înțeleagă că Aeroportul nu este proprietatea sa, că acest obiectiv aparține județului, iar dacă nu se conformează, Consililul Județean, în calitate de proprietar, îl va destitui din funcție” , a spus Tișe.

Vom reveni cu un punct de vedere al directorului Aeroportului, David Ciceo.

Mai jos, copie din actul adițional prezentat de președintele Consiliului Județean Cluj.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare