Închide

Cuibus a mutat-o pe Peter Tunde din comisia de bacalaureat, în vară, pe motiv de suspiciuni: ""Erau niște informații din anumite direcții care ne-au pus niște semne de întrebare"

ActualitateEducaţieUncategorized by Mihai Prodan - sept. 03, 2014 0 413

Inspectorul școlar general din Cluj, Valentin Cuibus, spune că în vară a avut „suspiciuni” după ce a repartizat-o pe Peter Tunde, acum arestată pentru trafic de influență, și a trebuit să o scoată din comisia de Bacalaureat – dar nu dă niciun fel de alte informații.

„Erau niște informații din anumite direcții care ne-au pus niște semne de întrebare, și ca să evit orice fel de discuții am decis să o schimbăm; s-a întâmplat că am avut dreptate, dar aș fi preferat să nu am”, a spus Cuibus pentru actualdecluj.ro – fără să precizeze nici care au fost aceste informații, nici din ce sursă au provenit. „Atâta pot spune acum, nu pot fi mai specific”, a adăugat el.

Tunde Peter, inspectorul școlar general adunct din Cluj, a fost arestată preventiv 30 de zile ieri, sub acuzația de trafic de influență în formă continuată.

Decizia a fost luată de magistratul Ramona Mornăilă de la Tribunalul Cluj la cererea procurorilor DNA. Avocatul lui Tunde Peter, Radu Chiriță, a formulat contestație la decizia instanței, dar a refuzat să dea declarații presei în afara anunțului privind decizia instanței.”În calitate de avocat reprezint clientul în fața judecătorului și în raport cu procurorul, nu în fața presei”, a spus el.

Procurorii DNA spun că din iunie și până azi aceasta, în calitate de inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Cluj, a pretins și a primit de la cinci persoane, direct sau prin intermediar, suma totală de 9.600 euro pentru ca, prin influența de care se bucură la profesori-membri în comisiile de evaluare de la examenele de bacalaureat din sesiunile de vară și toamnă 2014, să intervină asupra acestora și să determine notarea superioară a lucrărilor unor candidați pentru a le asigura promovarea examenelor. Vezi aici cum proceda

Urmăriți imagini video exclusive de la ieșirea acesteia din sala de judecată: ce a spus despre sentință și dacă a luat sau nu banii ca mită:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.