Închide

Cu un leu în plus se face primăvară. Cum vrea Primăria să calmeze traficul în centrul Clujului din 2018

ActualitateAdministrațieTop NewsUncategorized by Luminiţa Silea - nov. 07, 2017 0 851

O nouă majorare a tarifului de parcare în centrul orașului este propusă de Primăria Cluj pentru 2018. Administrația intenționează să facă și corecții privind străzile din zona vizată dar și să limiteze timpul maxim de parcare de la trei ore, la două ore. Măsura face parte din strategia Primăriei de a degreva traficul din centrul Clujului.

Taxele de parcare pentru zona 0 a orașului au fost majorate în 2017, după o dezbatere care a avut loc la Primărie și în Consiliul Local. Practic tarifele au fost dublate pentru locurile de parcare cu plata orară de pe 26 de străzi, plus în parcările deținute de Primărie, de la 2 lei/oră la 4 lei/oră. La dezbaterile care au precedat majorările, oameni din comunitate au cerut tarife și mai mari decât cele propuse de primărie, dar și extinderea măsurilor și în zona II de taxare.

Detalii:

“Revoluția” pentru descongestionarea traficului începe în 2017. Cum a fost la dezbaterea privind majorarea taxelor de parcare în centrul ClujuluiSe face ordine cu parcările din centrul Clujului: se dublează tarifele orare și nu se mai dau abonamente

Primarul Boc, consilierii locali, executivul nu au fost de acord cu propunerea. Acum, pentru 2018, s-a propus o nouă majorare a taxelor. Propunerea este ca pentru locurile de parcare cu plata orară din zona I a orașului tariful să crească cu 1-2 lei. O oră de parcare va costa 5 lei. Două ore de parcare în zona I vor costa 10 lei. De asemenea, pentru pierderea tichetului de parcare se va percepe o taxă de 100 lei/zi (față de 30 lei/zi cât este în prezent).

sursa: Primaria Cluj

 

O altă măsură pe care vrea să o ia Primăria din 2018 este și posibilitatea de a achita tariful de parcare prin intermediul cardului. Se mai intenționează și o serie de corecții în ceea ce privește arterele situate în zona I de tarifare pentru care se propune majorarea tarifului pentru parcare.

sursa Primaria Cluj

Măsurile de majorare a tarifelor de parcare din centru, dar și corecțiile arealului vizat de acestea au fost lansate în consultare publică. Etapa consultării publice are loc în perioada 1 -14 noiembrie 2017Persoanele interesate pot trimite sesizările, observatiile, punctele de vedere la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Motilor nr.7 sau la orice primărie de cartier.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.