Închide

Cu cine a făcut Tower afaceri în Cluj

Actualitate by Luminiţa Silea - iun. 10, 2014 0 1599

Tower a anunțat trei proiecte imobiliare pe care dorea să le facă în Cluj-Napoca: o clădie de birouri, locuințe și un hotel pe Calea Florești, dar și un proiect mixt, locuințe și birouri, pe strada Frunzișului. Niciunul dintre terenurile pe care erau gândite aceste proiecte  nu era proprietatea societății.

Silver Business Center sursa foto: ziare.com

Silver Business Center
sursa foto: ziare.com

Tower SRL anunța în 2008 că va investi peste 400 de milioane de euro în proiecte le imobiliare de la Cluj, aceasta într-un interval de cinci ani, începând cu 2007.

Planurile Tower vizau o clădire de birouri clasa A pe strada Dorobanților – Silver Business Center care, de altfel, a fost singura care s-a construit, prin intrarea în proiect a altor investitori – asociații Casei de Insolvență Transilvania. Potrivit informațiilor din presa locală, terenul pe care a fost dezvoltat acest centru de afaceri a aparținut actualului europarlamentar PDL Daniel Buda.

Apoi a existat proiectul de turnuri – Tower Park – de pe Calea Florești care a fost și aprobat și autorizat de primărie în 2007-2008. El includea trei turnuri cu câtre 18 etaje pe Calea Florești, plus un hotel, un centru comerciaș și birouri de la 5 la zece etaje (terenul de peste 1,7 hectare fusese concesionat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară care urma să primească la schimb hotelul prevăzut în proiect).

„Tower este implicat deja la Cluj-Napoca în alte trei proiecte, dar acestea prevăd ridicarea unor locuinţe sau spaţii mixte, cu o valoare estimată la 65 de milioane de euro. În următorii cinci ani, proiectele Tower includ investiţii de 400 de milioane de euro pentru construirea a 300.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, dar şi a 5.000 de noi apartamente. Planurile companiei sunt chiar mai ambiţioase: pe termen lung, societatea prevede investiţii totale de un miliard de euro”, anunța, potrivit gândul.info, compania în iunie 2008.

În 2008, administrația locală a mai avizat un proiect de turnuri pentru Tower și pe strada Frunzișului – River Park și Tower Frunzișului. Acesta era gândit pe o suprafață de peste 3 hectare și cuprindea patru turnuri de la 10 la 16 etaje, cei de la Tower anunțând o investiție de 36 de milioane de euro. Terenul pe care a fost gândit proiectul de pe Frunzișului era învecinat cu cimitirul Grădini Mănăștur, deținut de mai mulți investitori , o parte din acesta fiind prevăzut ca zonă de extindere și protecție a cimitirului aflat în patrimoniul primăriei. Acest proiect nu a demarat. A fost doar autorizat de comisia de urbanism a primăriei.

Pe partea de proiectare, Tower a lucrat cu societățile Interproiect și Bogart Construct care reclamau în iunie 2008 că nu au încast niciun ban de la dezvoltatorul imobilier.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare