Închide

Cu cât se vor scumpi polițele RCA după 18 mai. Noua modalitate de calcul a prețului

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - mai 15, 2017 0 522

Actualele tarife maxime pentru RCA urmează să expire în această săptămână. Primele informații despre noile tarife au apărut însă abia acum.

Potrivit Profit.ro, chiar dacă prețul asigurării obligatorii nu va mai fi stabilit prin lege, ci calculat pe baza unui tarif de referință stabilit de ASF, acesta nu va putea depăși un anumit nivel.

Mai precis, polițele nu vor putea fi vândute cu un preț care să depășească cu mai mult de 50% tariful de referință calculat de ASF ajustat cu valoarea bonusului sau malusului fiecărui sofer.
Este vorba de un model de calcul care funcționează deja în Austria și care îi penalizează pe șoferii care au avut recent accidente și, în schimb, reduce prețul poliței pentru cei care au avut o perioadă lungă fără evenimente rutiere.

Noile tarife nu diferă semnificativ de cele vechi, ba chiar sunt mai mici în cazul șoferilor în vârstă care conduc mașini cu capacitate cilindrică redusă. Transportatorii nu vor avea nici ei de plătit în plus mai mult de 5%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare