Închide

Criza gunoaielor: și administratorul rampei are un cuvânt de spus – „nu e adevărat!”

Administrație by Actual de Cluj - iul. 09, 2015 1 404

Scandalul gunoaielor din Cluj, episod nou – după două episoade consumate ieri.
Primăria Cluj-Napoca anunță că găsește soluție temporară pentru depozitoarea gunoaielor, timp în care Consiliul Județean constată că au fost depozitate 500 de tone de gunoaie ilegal, peste capacitatea problematicei rampe de deșeuri de la Pata Rât. Acum, operatorul gropii de gunoi are și el un cuvânt de spus: „nu e adevărat!”.
Acționarul majoritar al firmei ce gestionează rampa de deșeuri, Mircea Vereș, spune că groapa de gunoi poate funcționa până în 2017 și că are capacitatea de depozitare pentru aceasta. Problema ar fi una birocratică, susține el: CJ Cluj a raportat ca an de închidere 2010, nu 2017, și acest an a fost luat în considerare în hotărârea de guvern din 2005 ce reglementa închiderea rampelor neconforme de deșeuri. Chiar și așa, spune Vereș, CJ Cluj ar fi trebuit ca la data sistării depozitului să deschidă prima celulă de depozitare ecologică a deșeurilor. „Construirea noului centru de management integrat al deșeurilor este obligația legală a Consiliului Județean – deși lucrările la noul centru au început în anul 2012 nici până în prezent nu au finalizat acest centru, mai mult, acesta stagnează”, susține Vereș, care adaugă că Agenția Națională de Mediu a cerut în februarie Consiliului Județean să construiască o rampă provizorie ca urmare a întârzierii finalizării CMID. „Nerealizările Consiliului Județean nu poate (sic!-n.red.) fi pusă în sarcina firmei noastre care întotdeauna a fost de partea interesului clujenilor”, arată Vereș.
Cât privește cantitatea ilegală depusă la groapa de gunoi a Clujului, anunț făcut ieri de CJ Cluj, acestea sunt „afirmații tendențioase făcute cu scopul de a ne discredita și de a ascunde incompetența CJ Cluj”, arată asociatul majoritar al Salprest Rampă SA.

Amintim, rampa de gunoi de la Pata Rât, ce prelua deșeurile din Cluj-Napoca, a fost închisă în urmă cu două săptămâni, fără nicio alternativă. O vreme gunoaiele au fost duse la Alba Iulia iar ieri primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că pentru trei luni acestea vor fi depozitate la Oradea.

salprest

 

Citește și:

Se scumpește ridicarea gunoiului. Care sunt cele trei variante care ne-ar scoate din criză și ne-ar lăsa cu mai mulți bani în buzunare

Criza gunoaielor tratată din nou

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Tags