Închide

Creșa cu 11 grupe din Borhanci primește finanțare. Boc: „Vom construi cea mai mare creșă din Cluj”

Actual de ClujActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 14, 2022 0 391

Creșa de peste 26,8 milioane de lei, fără TVA, care face parte din hub-ul educațional din Borhanci va primit finanțare prin PNRR. Primarul Emil Boc a spus că săptămâna umătoare se va semna cel mai probabil contractul de finanțare, urmând ca Primăria să demareze procedurile pentru constuirea acesteia, fiind vorba despre cea mai mare creșă din Cluj-Napoca. Durata de realizare a investiției a fost fixată la 2 ani, din care construcția are nevoie de un an și 8 luni.

 

“Tocmai am obţinut aprobarea Ministerului Dezvoltării Regionale de a construi mega creşa din Borhanci. Vom construi cea mai mare creşă din Cluj. Vom semna contractul probabil săptămâna viitoare. Facem creşă în continuare în Iris, în Parcul Feroviarilor. Nu ne oprim. Trebuie să facă infrastructură şi cei din Zona Metropolitană. Lucrurile intră într-o relativă normalitate. Îi înţeleg pe părinţii care sunt în Zona Metropolitană pentru că îşi doresc cea mai bună soluţie de educaţie pentru copiii lor. Noi cu administraţia avem de discutat”, a spus primarul Emil Boc la Napoca Live.

Creşa din HUB-ul Borhanci va conține 11 grupe a câte 9 copii și va fi amenajată cu 11 săli de dormit și 6 săli de joacă, desfășurată de peste 2.400 de metri pătrați. Clădirea creșei va avea o formă regulată de dreptunghi, cu 7 curți, 2 interioare și 5 situate perimetral și va fi desfășurată pe un singur regim de înălțime. În interior vor fi amenajate spații destinate copiilor, mecanism de intrare cu filtru, vestiare, izolator, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie, spații tehnice.

În exterior vor fi amenajate platforme carosabile, scări de acces spre curtea interioară, zonă de joacă, nisipar, precum și grădini pentru studiul naturii cu legume și flori.

HUB-ul din Borhanci  include, pe lângă ceșă și: – Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
– Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
– Liceu cu laboratoare și sală de sport;
– Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
– Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
– Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
– Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

sursă foto: simulări creșa/Facebook/Primăria Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu