Închide

Continuă reacțiile după evenimentele de la baschet feminin. Clubul gazdă din Sfântu Gheorghe: “E o manipulare media!” Cum s-ar fi petrecut , de fapt, lucrurile

Sport by Catalin Suciu - ian. 08, 2016 0 423

Clubul de baschet feminin din Sfântu Gheorghe a formulat un comunicat de presă după scandalul din etapa a XVII-a a Ligii Naționale, din meciul cu Universitatea Cluj. Detalii AICI .

Redăm mai jos în forma integrală comunicatul așa cum a fost el postat pe pagina oficială de facebook a echipei din Sfântu Gheorghe. (greșelile de ordin gramatical nu ne aparțin- n.r)

“Referitor la cele întâmplate la începutul meciului dintre ACS Sepsi-Sic si U Cluj, facem următoarele precizări:

1. Cu ocazia prezentării echipelor, atât sportivii echipei gazdă cât și a echipei oaspete au fost aplaudate de spectatori.
2. După intonarea imnului național, spectatorii au început sa cânte Imnul Secuiesc, așa cum fac de fiecare dată. Subliniem faptul că se cânta la inițiativa spectatorilor, fără ca organizatorii să pună vreun fundal sonor înainte sau in timpul acesteia.
3. Cântecul in sine durează 58 de secunde, si nu 10 minute, cum a declarat in presa Domnul Petricevic.
4. După terminarea cântecului, suporterii noștrii au protestat cu fluiere si huiduieli timp de 9 secunde, împotriva faptului că antrenorul a impus continuarea încălzirii înainte de cântec. După expirarea celor 9 secunde spectatorii noștrii au început încurajarea echipei gazdă.
Vă punem la dispoziție materialul video care atestă relatările de mai sus.
Precizăm de asemena că în pauza meciului, Domnul Petricevici a conversat amiabil cu suporterii noștrii in afara sălii la o țigară.
Considerăm deci, că cele de mai sus nu îndeplinesc condițiile de a fi catalogate ca si incident. De asemenea, suntem de părere că prin popularizarea acestui așa zis incident, prin propagandă, oficialii Universității Cluj (pe care dealtfel, le felicităm pentru revigorarea baschetului feminin clujean) au reușit să redirecționeze atenția de la rezultatul evenimentului sportiv, si anume înfrângerea usturătoare de care au beneficiat.
Nu credem că este de bun augur ca in perioade dificile, cănd sportul românesc se confruntă cu dificultăți grele, înainte de campania de primăvara a echipei naționale, energiile să fie consumate pe manipulări in media, in locul canalizării acestora in interesul baschetului românesc.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.