Închide

Cinci “țepe” date Stelei de CFR Cluj în ultimii ani

Sport by Catalin Suciu - ian. 08, 2016 0 543

Steaua lui Reghecampf continuă să -și caute fotbaliști pentru titlu în Cluj. Mario Camora, de la CFR, e ultimul nume pe lista bucureștenilor. Asta deși transferurile realizate pe această rută au eșuat lamentabil în ultimii ani…

Relațiile comerciale dintre CFR și Steaua sunt printre cele mai strâns legate din Liga 1. Începând cu 2007, echipa clujeană și cea patronată de Gheorghe Becali au încheiat mai multe tranzacții în materie de transferuri, majoritatea dintre acestea fiind rentabile doar pentru formația din Gruia.

Surdu
1. Romeo Surdu – 2007

Primul nume ajuns la Steaua a fost Romeo Surdu. Se întâmpla în 2007, în vară, când brașoveanul de 23 de ani , pe atunci, semna un angajament pe 4 sezoane Steaua. “Am devenit stelist odată cu transferul. De concurență nu mă tem, pentru că dacă îmi era frică, nu veneam”, a spus atacantul în momentul prezentării. Acesta nu s-a adaptat prea bine, însă, în Ghencea, unde-a jucat două sezoane, cumulat, reușind să înscrie 11 goluri în 96 de meciuri disputate în toate competițiile. “N-am reușit să-l impun tuturor antrenorilor, dar mie mi-a fost întotdeauna drag. Dar dacă vrea să plece, să fie sănătos, succes”, a spus Becali cu puțin înainte ca Surdu să plece.  Transferul i-a costat pe steliști în jur de 900.000 de euro.

 

foto: prosport.ro

foto: prosport.ro

2. Antonio Semedo – 2008

Un transfer de răsunet la vremea respectivă. Portughezul a fost unul dintre cei mai buni oameni ai CFR-ului, impresionând în joc printr-o viteză ieșită din comun. Steaua l-a luat pentru nu mai puțin de 1, 2 milioane de euro, dar mijlocașul a fost una dintre cele mai mari dezamăgiri. A jucat în Ghencea doar 30 de meciuri și a marcat 3 goluri, plecând apoi gratis la Unirea Urziceni.

Muniru

3, 4, 5 –  Cătălin Carp, Gregory Tade, Sulley Muniru  – 2015

Ultimii ajunși la Steaua. Dacă primul s-a dus liber de contract, Tade și Muniru i-a costat pe bucureșteni câteva sute de mii de euro. La CFR Cluj, Tade a înscris 23 de goluri în 56 de meciuri, fiind și golgheterul ultimului campionat, dar odată ajuns la Steaua, francezul și-a pierdut pofta de goluri. În 28 de partide , Tade a marcat 5 goluri și recent a fost anunțat de conducere că e liber să-și caute altă echipă. Muniru s-a bucurat de ceva mai multă apreciere în Ghencea, dar Steaua i-a transferat în această iarnă pe Bourceanu și Pintilii, titulari de drept în viziunea lui Reghecampf. “Ei au fost căpitanii mei și în primul mandat. Sunt doi fotbaliști foarte valoroși.” Carp e rezervă.

Camora

2016 – Se prefigurează o nouă mutare

Mario Camora e ultimul nume apărut pe lista Stelei, interesul pentru căpitanul CFR-ului fiind dezvăluit și de impresarul acestuia, Sergio Guedes, potrivit gsp.ro. “Steaua este o posibilitate pentru Mario. Este căpitanul lui CFR, un jucător de top şi sîntem deschişi la propuneri. Au fost tatonări şi din Turcia, Spania şi Cipru, dar Mario vrea să rămînă în România pentru că iubeşte această țară”, a explicat agentul fundașului stânga. Suma cerută de clujeni este de 400.000 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.