Închide

Construirea unui rezervor nou în comuna Chinteni de lângă Cluj-Napoca, afectată de rețeaua subdimensionată de apă potabilă, costă peste 154.000 de euro, lucrările vor începe peste multe săptămâni

Administrație by Actual de Cluj - iul. 06, 2022 0 121

Construirea unui rezervor nou în comuna Chinteni de lângă Cluj-Napoca, afectată de rețeaua subdimensionată de apă potabilă, costă peste 154.000 de euro iar lucrările vor începe peste multe săptămâni, deși Consiliul Județean spune că a inițiat procedura de achiziție publică ”în regim de urgență”.

Soluția în cazul comunei Chinteni, cel puțin deocamdată, este construirea unui nou rezervor-tampon, de sute de litri, care să asigure furnizarea apei potabile în condițiile în care rețeaua e subdimensionată și pe fondul secetei din ultima perioadă mulți locuitori ai comunei au rămas fără apă la robinete. Soluția, însă, mai are de așteptat  până să fie implementată, deși CJ Cluj spune că a inițiat, alături de Compania de Apă ”Someș”, procedura de achiziție publică în vederea construirii unui nou rezervor de înmagazinare a apei ”în regim de urgență”.

Actuala conductă de apă, construită în anul 2006, a fost dimensionată pentru un număr de doar 2.700 de locuitori. Însă, în timp, la acasta au ajuns să fie racordați peste opt mii de beneficiari, astfel că rețeaua existentă nu a mai putut asigura debitul necesar de apă. Soluția tehnică identificată a fost cea a construirii unui nou rezervor de înmagazinare a apei, cu un volum de 300 mc, care să îl înlocuiască pe cel actual. Costurile estimate – aproape 774.000 de lei, adică aproape 155.000 de euro, iar ofertele pot fi depuse până la sfârșitul lunii, în 26 iulie.

Citește și:

O comună din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca a rămas fără apă potabilă la robinete, din cauza rețelei mult subcapacitate: numărul locuitorilor a crescut de 3 ori

Nici un comentariu

Scrie un comentariu