Închide

O comună din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca a rămas fără apă potabilă la robinete, din cauza rețelei mult subcapacitate: numărul locuitorilor a crescut de 3 ori

Administrație by Actual de Cluj - iun. 28, 2022 0 469

O comună din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca a rămas fără apă potabilă la robinete, din cauza rețelei mult subcapacitate în raport cu numărul de consumatori.
E vorba de comuna Chinteni, unde primărița Lucia Suciu a amenințat că locuitorii vor rămâne fără apă la robinete dacă își vor uda grădina cu apă din rețea, în încercarea de a drămui debitul ca să ajungă la toți locuitorii. Acum primărița a cerut ajutorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reunit în ședință extraordinară.
O comisie formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, Instituției Prefectului și Companiei de Apă ”Someș” s-a deplasat în urmă cu patru zile în comună și au constatat că nu există apă potabilă în rețeaua de alimentare a comunei, în localitățile Chinteni, Deușu, Vechea, Sânmărtin și Măcicașu, ”din cauza creșterii consumului mare de apă, generat de dezvoltarea accelerată a zonei și contextul climatic”.
Raportul arată că în comună conducta de alimentare cu apă a fost construită în 2006, când a fost dimensionată pentru un număr de 2.700 de locuitori; acum comuna are aproximativ opt mii de locuitori, adică de trei ori mai mulți, iar conducta nu mai poate asigura debitul necesar consumului. Deocamdată, temporar, s-a decis realizarea unui rezervor-tampon pentru furnizarea unei cantități de apă necesară pentru asigurarea consumului casnic.

Citește și:

Primărița din Chinteni îi amenință pe locuitorii comunei din vecinătatea orașului Cluj-Napoca, rămân fără apă potabilă dacă-și udă grădina cu apa din sistem.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu