Închide

Constructorul a preluat în gestiune amplasamentul Centurii de Sud a Floreștiului

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 14, 2017 1 3254

Deși părea că firma Diferit nu mai are de gând să înceapă lucrările la Centura de Sud a Floreștiului, surse din Primăria au confirmat pentru Actual de Cluj că zilele treccute s-a mai încheiat un demers important în privința realizării acestui obiectiv de investiție, și anume predarea amplasamentului: „Firma Diferit a preluat amplasamentul în gestiune și promite ca peste câteva zile să înceapă să-și amenajeze șantierul. Propunerea a fost să înceapă pe culoarul din spate de la Metro”. Aceeași sursă a subliniat că singura neclaritate pe care ar mai avea-o reprezentanții firmei Diferit se leagă de o serie de prevederi care au legătură cu proiectul sistemului de canalizare, nimic însă care să nu poată fi reglementat.  De asemenea, constructorul ar fi reclamat că nu toți proprietarii expropriați de pe culoarul situat pe teritoriul municipiului Cluj Napoca ar fi înțeles că li s-au luat parcelele. ”Mai sunt unele persoane care nu înțeleg demersul juridic privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Oamenii cred că se mai pot tocmi pentru bani cu constructorii, ei nu știu că dacă au pretenții mai mari trebuie să meargă în instanță. Dar și aceste este un lucru pe care trebuie să-l comunice mai bine tot Primăria”, arată sursa Actual de Cluj.

Reprezentanții Consiliului Județean au transmis la rândul lor că atâta timp cât beneficiarul, în speță Primăria Florești, are autorizație de construire pentru Centură, iar situația terenurilor de pe traseu a fost clarificată, nu mai există niciun impediment în privința demarării lucrărilor.

Actual de Cluj așteaptă un punct de vedere și de la reprezentanții Diferit. Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare