Închide

Primul om în stat lansează un teren de golf privat, în compania „grupului de la Cluj”

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - oct. 15, 2017 0 2966

Un teren de golf privat, inaugurat ieri în județul Alba, în localitatea Teleac, a fost promovat de însuși președintele României, Klaus Iohannis. Proprietarul resortului de la Teleac este Ioan Popa, patronul Transavia, considerat un apropiat al omului de afaceri Ioan Rus, unul dintre liderii cu greutate ai PSD, capul arhicunoscutului „Grup de la Cluj”. Presa centrală relatează că Iohannis s-ar fi întâlnit în privat și Ioan Rus, cu Vasile Dâncu, cu fostul șef al serviciului secret din MAI, Virgil Ardelean, și cu jurnalistul de la Realitatea TV, Rareș Bogdan (flux24.ro, știripesurse.ro)

Jurnalista Sorina Matei arată că Ioan Popa – proprietarul terenului de golf inaugurat de Klaus Iohannis – a fost asociat cu Ioan Rus și cu unul dintre interpușii acestuia, controversatul afacerist clujean Ioan Bene, în societatea comercială sportivă Handbal Club Transilvania. Din asociere mai făceau parte și alți social democrați clujeni cu vechime, după cum se poate vedea în documentele de la Registrul Comerțului (foto jos/pagina de facebook Sorina Matei): 

Sorina Matei mai arată că:  „Ioan Bene a fost acuzat şi condamnat pe fond pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri, iar în septembrie 2017 în instanţa de apel s-a cerut sesizarea CJUE, solicitare respinsă. Foarte probabil, Curtea de Apel Cluj va pronunţa în curând o decizie definitivă în acest dosar de corupţie. Ioan Popa a declarat astăzi, că preşedintele Iohannis a fost Aperolul lui în afacere/afaceri, că are deprinderi de golf şi că poate mai vine în resortul de lux: Şeful statului a fost la mine în curte. E foarte important când, de la vârful statului, cea mai înaltă autoritate vine, îţi dă girul că ai făcut un lucru ca lumea„. „Ioan Popa este proprietarul concernului Transavia/procesare carne pui, avea în 2010 o avere de 90 milioane de euro/estimare Forbes, este votant al lui Klaus Iohannis, este considerat cel mai bogat/unul dintre cei mai bogaţi oameni din Alba şi are/a avut participări în firmele:TRANSAVIA SA, AVICOLA BRAŞOV, NUTRIVA COOPERATIVA AGRICOLA, SOCIETATEA COMERCIALA SPORTIVA HANDBAL CLUB TRANSILVANIA – S.A, TRANSAVIA INTERNATIONAL FOODS – S.R. L, S.C. TRANSAVIA GRUP – S.R.L, ALBA MANAGEMENT, SC FOTBAL CLUB MUNICIPAL APULUM SA, ALBA MEDIA SRL, ALCOMB SA, CEREALCOM SA”.

În opinia lui Iohannis, omul de afaceri Ioan Popa a investit într-o „facilitate publică”

”Aţi reuşit să realizaţi o investiţie unică în România. Este unică din cel puţin două puncte de vedere. Sunteţi un om de afaceri, domnule Popa, de succes, aţi construit o afacere românească de succes şi aţi făcut investiţia din fonduri proprii. Este un model pentru felul în care un om de afaceri din România, cu o afacere românească, poate să investeaască într-o facilitate publică, ce nu este destinată profitului. Este un teren de golf, zonă de cazare, zonă de relaxare, un resort” – a spus președintele României la evenimentul de lansare a terenului privat de golf de la Teleac. Foto jos: flux24.ro

Foto prim plan: Ioan Rus

Foto prim plan: Vasile Dâncu, Virgil Ardelean

Foto: Klaus Iohannis, Rares Bogdan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare