Închide

Consilierii PMP din Consiliul Județean Cluj, validați de plen. Consilierul exclus de partid, Augustin Criste, și-a recâștigat mandatul în instanță

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 26, 2020 0 739

Trei noi consilieri județeni au fost validați la ședința ordinară a Consiliului Județean din 26 noiembrie. Este vorba despre un consilier PNL dar și de doi consilieri ai PMP: Sorin-Vasile Pintea și Augustin Criste. Ultimul dintre ei a fost eliminat de președintele PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, imediat după alegeri, însă Criste nu a vrut să respecte decizia și a cerut instanței să îi fie validat mandatul. La apel, a și câștigat.

Consiliul Județean s-a constituit după alegerile locale de la finalul lunii septembrie fără consilierii aleși din partea PMP. Cap de listă erau Avram Fițiu și Augustin Criste, ultimul candidat al partidului la funcția de primar în comuna Florești. Imediat după alegeri, președintele PMP de la CLuj le-a cerut celor doi să renunțe la mandate. Fițiu, care e și secretar de stat, a acceptat. În schimb, Augustin Criste a ales să se lupte cu partidul pentru a-și păstra mandatul de consilier județean.

La ședința ordinară din 26 noiembrie a Consiliului Județean, Augustin Criste a fost validat de plen și a depus jurământul. În locul lui Fițiu a fost validat Sorin-Vasile Pintea.

Augustin Criste a fost cooptat de PMP pentru a deschide lista candidaților la Consiliul Județean, la alegerile locale derulate în 27 septembrie, dar și pentru a candida la Primăria Florești.  După validarea rezultatelor electorale, președintele PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu a decis să-l elimine pe Criste de pe lista Consiliului Județean, pe motiv că scorul său electoral pentru Primăria Florești a fost de 4%.

„Nu aveam cum să-l păstrăm pe Criste cu un scor atât de mic. Este evident că nu el a tras lista PMP pentru Consiliul Județean. Avem candidați în județ care au făcut un scor mult mai mare. Candidatul de la Turda, de exemplu, a scos peste 10%. Nu este corect față de el să-l menținem în Consiliul Județean pe Augustin Criste. Oricât de mare ar fi supărarea lui, e clar că nu a făcut nimic pentru PMP. Chiar avem informații că i-a dat voturile lui Horia Șulea (fostul primar al Floreștiului – n.red). Or, Traian Băsescu (fondatorul PMP) i-a decapitat la nivel central pe toți cei care au făcut scor sub 5%. Ni s-a cerut să facem la fel”, comenta, recent, Vasile Cristian Lungu, pentru Actual de Cluj.

Detalii: A fost constituit noul Consiliu Județean, fără reprezentanții PMP. Augustin Criste a anunțat că va ataca decizia prin care i-a fost invalidat mandatul de consilier

Tot la ședința din 26 noiembrie a depus jurământul și Traian Abrudan din partea PNL, astfel că toți cei 37 de consilieri județeni sunt în funcție.

Componența Consilului Județean Cluj:

PNL – 19 mandate: Marius-Dorel Mînzat, Ioan Cristian Haiduc, Călin-Marin Tuluc, Hadrian-Virgil Arion, Marinela Marc, Lucian Cordiș, Iuliu Sămărtean, Gheorghe Constantin Călătan, Maria Forna, Angela-Felicia Marchiș, Anca-Cristina Hodorogea, Cristian Ciuta, Dumitru Drăghici, Violeta Mureșan, Alin Popovici, Mohammad-Bashar Molhem, Ionuț Rusu, Gheorghe-Marius Bălaj, Traian Abrudan.

PSD – 5 mandate: Alexandru Cordoș, Valentin Cuibus, Laura Elena Chiorean, Vasile Sălătioan, Horia Chirteș.

UDMR – 5 mandate: Istvan Vakar, Francisc Balla, Geza Antal, Eva Reș, Zoltan-Laszlo Lorinczi.

USR-PLUS – 5 mandate: Ovidiu Nistor, Adela Dehenes, Elena Muscă, Ionuț Florea, Radu Molnar.

PMP – 2 mandate: Augustin Criste, Sorin-Vasile Pintea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu