Închide

Scandalul de la Filarmonică se lasă cu demisii. Managerul interimar contestat de muzicieni și-a depus demisia

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 26, 2020 0 337

Managerul interimar al Filarmonicii de Stat Transilvania, Cătălin Ioan Nistor, numit în 20 octombrie, până la ocuparea postului prin concurs, și-a depus demisia. El a fost contestat de muzicienii din instituție imediat după ce a fost numit de Consiliul Județean interimar al instituției după moartea directorului în funcție, Horia Tabacu. În demisia sa Nistor spune că a demisionat ca o formă de a-și proteja colegi din instituție împotriva cărora Corpul de Control a Consiliului Județean ar fi dispus măsuri directe pe care ar fi fost obligat să le ia în calitate de conducător al instituției.

”La data de 18.11.2020, în cadrul Filarmonicii a fost efectuat un control de către Serviciul Corp Control Președinte din cadrul Consiliului Județean. În urma Raportului primit au fost impuse o serie de măsuri directe la adresa unor colegi din cadrul instituției. Mi-ar fi foarte greu să implementez aceste măsuri în condițiile în care sunt coleg de peste 16 ani cu aceste persoane, de când m-am angajat. Îi respect și îi apreciez pe acești colegi iar colaborarea mea cu dânșii a adus o contribuție solidă în ceea ce privește experiența mea profesională ca artist”, a arătat Cătălin Ioan Nistor pe pagina de Facebook a instituției.

Consiliul Județean Cluj urmează să desemneze un nou manager interimar.  Sindicatul din cadrul Filarmonicii de Stat Transilvania l-a propus pe Rareș Sângeorzan.

Cătălin Ioan Nistor, membru al corului Filarmonicii, a fost contestat de artiștii din cadrul instituției, care au arătat că nu se compară cu fostul director erudit Marius Tabacu, că el cântă la nunți sau că numirea sa e o ofensă adusă tuturor muzicienilor.

Detalii: Dirijorul Filarmonicii din Cluj despre numirea noului director: ”a venit ca o ofensă adusă oricărui muzician onest”

Filarmonica de Stat Transilvania are manager interimar nou

Nici un comentariu

Scrie un comentariu