Închide

Firma lordului gunoaielor, Supercom, intră la Turda, Câmpia Turzii, Dej și Gherla și se va ocupa de ridicarea gunoiului în următorii 10 ani, urmând să câștige peste 270 de milioane de lei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 26, 2020 1 3922

Supercom a câștigat contractul pe 10 ani pentru a ridica gunoiul în Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla și cele 32 de comune limitrofe, adică două contracte de peste 130.564.ooo lei, respectiv peste 134.000.000 lei. Potrivit județului, tarifele la ridicat gunoiul în localitățile respective ar urma să scadă.

Noile tarife pe care le vor achita în fiecare lună clujenii vor fi următoarele:

Turda – Câmpia Turzii (lotul 2)

Mediul Urban/ persoană/ lună:

pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,81 lei

pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,76 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună

pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,48 lei

pentru colectarea deșeurilor reziduale: 2,61 lei

Gherla -Dej (lotul 3)

Mediul Urban/ persoană/ lună

pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 2,39 lei

pentru colectarea deșeurilor reziduale: 5,03 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună

pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,91 lei

pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,15 lei

Licitația pentru alegerea firmei care se va ocupa de ridicarea gunoiului din zona Cluj-Napoca și zona Huedin, aceasta este încă în faza de evaluare. 

Firma Suporcom a câștigat recent și licitația cu Primăria Cluj-Napoca pentru a salubriza jumătate din Cluj de care în prezent se ocupă compania Rosal, adică un contract de peste 70 de milioane lei pe următorii 5 ani de zile, contract care urmează să intre în vigoare în 2021.

Compania este deținută de Ilie Ciuclea, supranumit de presă lordul gunoaielor, cu legături în America și apropiat de Mișcarea Populară, și  a mai câștigat în 2014 contractul de salubrizare cu Primăria lui Emil Boc în valoare de 30 de milioane de lei pentru tot orașul.  Însă a pierdut acest contract după ce Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a stabilit în urma plângerilor înregistrate de Brantner și Rosal că societatea a fost favorizată de municipalitate la licitație, iar instanțele au mers pe mâna deciziei și au scos societatea din cărți.

Detalii: După 14 ani se sparge monopolul Rosal din Cluj. Supercom, firma „lordului gunoaielor” cu legături în America, intră să deszăpezească străzile pentru Primăria lui Boc

Un comentariu

Scrie un comentariu