Închide

Confesiunea lui Cadu. Ce spune despre relația cu “tata Mureșan”, cu Paszkany și cei 8 ani petrecuți în Gruia

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - iun. 18, 2014 0 270

Portughezul și-a luat rămas bun de la Cluj după 8 ani în care a purtat banderola de căpitan, câștigând pe plan intern tot ce se putea câștiga.

Legendă: ofsaid.ro

Legendă: ofsaid.ro

Fundașul central va merge, cel mai probabil, la AEL Limassol (Cipru), de unde va urmări cu atenție partidele fostei sale echipe. Cadu speră să revină într-o bună zi într-o funcție de conducere.

„Sunt cei mai frumoși ani din carierea mea , cei petrecuți la Cluj. Am câștigat atâtea trofee, nici nu mai știu numărul. Am jucat în grupele Ligii Campionilor, am obținut câteva victorii imposibile și am reușit o performanță greu de atins de orice echipă din România. Nu există un meci special pentru mine, ci două. Sunt cele două cu Universitatea Cluj, de pe terenul lor, când am înscris golurile care ne-au adust două titluri. Așa ceva nu se uită niciodată. Apoi mai sunt victoriile din Liga Campionilor, nici pe acelea nu le poți uita. Am făcut performanță la CFR și am fost un lider, este adevărat. Dar așa sunt eu , așa am fost întotdeauna. Am personalitate”, a declarat Cadu pentru actualdecluj.ro.

Fotbalistul explică și relația pe care a avut-o cu conducerea clubului și cu antrenorii. Portughezul admite că a avut câteva clinciuri cu tehnicienii.

„Eu cu Andone m-am înțeles cel mai bine. Dincolo de faptul că este un antrenor foarte bun, mi-a fost un prieten adevărat. Ando e un om de caracter, n-am cum să uit sau să nu apreciez asta. Eu am spus mereu ce-am gândit. Am avut probleme cu alți antrenori și le-am reproșat anumite lucruri. Dacă le spui doar ce vor ei să audă, nu poți să faci performanță. Când aveam probleme, mergeam și discutam și cu conducerea. Așa este normal, eu eram căpitanul, trebuia să ridic anumite probleme. Întotdeauna am spus ce-am avut de spus, nu m-am ascuns și nici n-am vorbit pe la colțuri. Le-am zis în față ce era de zis,dacă vedeam că anumite lucruri nu funcționează. Am condus vestiarul ani de zile și am avut o relație foarte apropiată cu conducerea clubului. Iuliu Mureșan mi-a fost ca un tată, nu am de ce să mă ascund. Cu Arpi (Arpad Paszkany -n.r.) am avut, la fel, o relație extraordinară. Vorbeam cu ei des, mă consultau și ei. Este adevărat că eu luam anumite decizii în club , nici asta nu mi-e frică s-o recunosc. Când doreau să aducă un fotbalist, să facă un transfer, eram consultat. Mă uitam și eu la meciuri, le spuneam ce creadeam, luam și eu referințe. Apoi erau și decizii interne. Mureșan și Arpi au avut încredere întotdeauna în mine și nu cred că i-am dezamăgit nici eu”, a completat jucătorul.

Acesta era unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din România, cu un contract de 25.000 de euro pe lună, dar le transmite contestatarilor că „am fost foarte ieftin”.

“Nu poate să zică cineva că eu luam prea mulți bani. Cum poți să spui așa ceva? Eu am fost un jucător foarte ieftin, eu am adus mulți bani în conturile clubului. Am luptat și am făcut performanță pentru CFR și-am adus mulți bani. Am jucat în Ligă cu ajutorul meu. Cum să spună cineva că am fost scump? Scumpi au fost cei care au venit aici câte un an, au stat , n-au jucat și apoi au plecat fără să facă nimic. Ei au fost scumpi, nu eu! E normal să câștigi anumiți bani după o perioadă lungă de timp în care ai făcut performanță. Eu am plecat, dar voi rămâne alături de CFR, voi urmări echipa în fiecare meci. Am mulți prieteni la Cluj și sper să mă întorc într-o bună zi. Le doresc să ajungă în Europa League. Acum s-a terminat un ciclu la CFR, am plecat și eu, a plecat căpitanul lor, dar sper să se mai facă performanță. Eu nu rămân să joc în România, plec în Cipru , cel mai probabil”, a completat jucătorul.

Cadu a recomandat și jucătorul potrivit pentru a prelua banderola. „Sunt mai mulți, dar cred că Mario Felguerias e cel mai îndreptățit să o primească. Ar avea toți de câștigat, asta e părerea mea”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.