Închide

Condamnată la plata unei amenzi penale după ce a furat banii de chirie dintr-un portmoneu aflat la îndemână într-un magazin unde s-a cerut la toaletă

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 25, 2022 0 136

O femeie a fost condamnată la plata unei amenzi penale după ce a furat banii de chirie dintr-un portmoneu aflat la îndemână într-un magazin unde s-a cerut la toaletă.

Femeia, în vărstă de 55 de ani, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 2.500 de lei în urmă cu câteva zile de către Judecătoria Turda după ce în 14 februarie 2019 a furat o sumă substanțială de bani dintr-un portofel aflat într-un magazin unde intrase și, auzind administratoarea și vânzătoarea că vorbesc despre banii de chirie pentru magazin, s-a cerut la toaletă și a furat mare parte din bani.

Conform actelor din dosarul procesului, vânzătoarea a declarat că în 14 februarie 2019 în jurul orei 10.40 în magazin a venit administratoarea, ocazie cu care aceasta i-a înmânat suma de 2.100 lei într-un plic, pe care i-a numărat împreună, pentru a plăti în  ziua următoare chiria spaţiului în care se află magazinul. Imediat după ce i-a dat plicul, s-a deplasat la o încăpere cu destinaţia garderobă și depozit, în spatele magazinului, şi a introdus plicul într-un portmoneu de culoare neagră pe care 1-a lăsat pe masă.

După ce a venit la magazin administratoarea, a intrat și o femeie în vârstă de aproximativ 55-65 de ani, ”care părea foarte aranjată, care după ce a salutat respectuos a început să se plimbe printre rânduri şi să se uite la haine” și în timp ce această persoană era prezentă în magazin, vânzătoarea și administratoarea discutau despre suma de bani din plic şi despre plata chiriei. După puţin timp administratoarea  a părăsit magazinul, iar femeia care încă se afla în magazin i s-a adresat vânzătoarei spunând că o cunoaşte pe  administratoare, specificând că a avut un magazin de rochii de mirese. diăî care i-a spus că se simte rău, că a fost operată de fibrom şi i-a solicitat vânzătoarei să meargă la toaletă. Aceasta i-a indicat unde este, după care nu a mai supravegheat-o, deoarece s-a reîntors la casa de marcat, care se află lângă intrarea în magazin. Cu aproximaţie a stat 1-2 minute, iar după ce a ieşit de la toaletă a părăsit magazinul. Aceasta mai menţionează faptul că încăperea unde a lăsat banii este lângă încăperea cu destinaţia WC, iar datorită faptului că s-a întors înapoi lângă casa de marcat, martora nu ar mai fi putut observa activităţile femeii, deoarece accesul la acele încăperi se face pe un hol. De asemenea, în plic au rămas numai 35 de bancnote a câte 10 lei, iar celelalte, respectiv una de 200 lei, câteva de 100 lei şi restul de 50 lei, au fost sustrase.

Recunoscută pe planșa foto, femeia a recunoscut că a furat banii; în urmă cu câteva zile aceasta a fost condamnată la 2.500 de lei amendă penală pentru furt. ”Se va avea în vedere că infracţiunea reţinută în sarcina inculpatei este o infracţiune cu un grad scăzut de pericol social, prejudiciu nu foarte ridicat, inculpata a recunoscut fapta care a fost comisă, intervalul de timp scurs de la săvârşirea faptei carea fost comisă în stare de recidivă postexecutorie, vârsta inculpatei de 53 ani”, a motivat instanța în motivarea pedepsei. Femeia e divorțată și recidivistă postexecutorie. Decizia Judecătoriei Turda, dată în 20 octombrie, poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu