Închide

Concurs cu premii pentru tinerii cercetători români, susţinut de Rada Mihalcea de la Universitatea din Michigan

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - mai 02, 2017 0 606

Drumul Cercetării e mai greu în România, pentru că aici domeniul nu e considerat încă „de bază”. „Deşi, după mine, cercetarea e fundamentală pentru o societate, de acolo porneşte noul şi schimbarea”. O spunea anul trecut Rada Mihalcea, profesor asociat la Universitatea din Michigan, după decernarea unor premii care îi poartă numele. Absolventă de UTC-N, aceasta revine periodic la Cluj şi a lansat un concurs ajuns acum la ediţia a treia. Cercetătorii se pot înscrie la ediţia de 2017 a concursului ”Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie”. Se caută pentru premii participanţi care au „demonstrat excelenţa şi au adus contribuţii extraordinare în domeniul lor de specialitate şi societăţii”, transmit organizatorii – Rada Mihalcea şi primăria locală. Premiile totale ajung la 3000 de dolari.

Câştigătorii celei de a III-a ediţii a concursului, care se desfăşoară în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2017, vor primi premii în bani (Locul I – 1500 $, Locul II – 1000 $ şi Locul III – 500 $) şi diplome de merit.

Cine poate participa

Se califică pentru candidatura la premii toţi cei care lucrează în cercetare, într-un domeniu de ştiinţă sau inginerie, la universităţi, institute de cercetare sau companii din România. Candidaţii trebuie să nu depăşească vârsta de 35 de ani, împliniţi până la data de 31 decembrie 2017 (inclusiv). Dosarul de aplicaţie trebuie trimis în format electronic până în 15 mai. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de către referenţi, până la aceeaşi dată. Evaluarea va avea loc în perioada 15 mai – 15 iunie 2017, iar aplicaţiile vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul Ştiinţei şi ingineriei, prezidată de  Rada Mihalcea (University of Michigan). Rezultatele evaluării şi lista câştigătorilor concursului vor fi publicate în 16 iunie 2017.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare, documente şi informaţii despre înscriere – AICI

Vezi şi:

Cercetătoarea româncă premiată de Obama care a lansat un premiu la Cluj: “Cercetătorii din România trebuie să fie încurajaţi mai mult, fiindcă le e mult mai greu”

şi

Cosmin Iluţ, economist, profesor la Duke University, despre România: „Aş vrea să văd că se face mai mult în educaţie, mi-aş dori să fie mai multă responsabiltate şi să se pună accent pe valoare”

şi

Slugi şi stăpâni, în România lui „Vai, dom’ profesor!”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu