Închide

Concert la gară, cărţi în centru şi comedii în cinematografe. Ce faci azi la festivalurile din oraş

Actualitate by Kristina Reştea - oct. 11, 2014 0 343

 

Expoziţii, concerte şi un tur ghidat la gară pentru Scena Urbană, filme la Cinema Florin Piersic, Victoria, Casa TIFF, Sapientia şi The Soviet în cadrul Comedy Cluj şi evenimente pe scenă şi în corturi în Piaţa Unirii, cu ocazia Festivalului de Carte Transilvania sunt anunţate pentru azi în agendele de festivaluri acum în desfăşurare în oraş.

 

  • Scena Gării. Piaţa Gării

Scena Urbană, o iniţiativă a Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Transilvania (OART), s-a instalat pentru edţia de toamnă 2014 la gară, pentru acest final de săptămână (10-12 octombrie). Sunt instalaţii, muzică şi evenimente.

 

Gara sambata cu scena

Citeşte şi

Foto/ Video Ce probleme are Gara, poarta oraşului ruptă de oraş. Cu scenă se vede altfel

 

 

  • Festivalul de film Comedy Cluj a debutat ofcial de ieri şi se desfăşoară până în 19 octombrie.

Caută AICI filmele de azi.

şi vezi cum a fost la deschidere:

 

FOTO Cameleonul, lăsat liber în oraş. Cum s-a deschis Comedy Cluj nr.6

 

 

  • Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, locaţie centrală: Piaţa Unirii

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, a cincea zi:

11.00-12.00 Lansări de carte Editura Eikon:O singură patrie, mai multe Românii de Dan Jurcan şi Presa clujeană. De la începuturi până azi (170 de ani) de Mircea Popa. Prezintă: Dan Chiribucă, Vasile Sebastian Dâncu și Mircea Muthu. Eveniment realizat în colaborare cu Ziarul Transilvania Reporter şi Revista Sinteza. Ziariştii prezenţi la manifestare vor primi, cu titlu de gratuitate, cele două volume lansate.

12.00-13.00 Lansare de carte: Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI (ediţia a II-a) de George Cristian Maior, Editura Rao. Invitat: Vasile Sebastian Dâncu.

13.00-14.00 Prezentarea revistei Paradigma (nr. 2, 3) în variantă bilingvă româno-italiană, revistă lansată la Târgul de la Torino. Editura Pavesiana. Prezintă: Mara Chiriţescu, Gabriel Andreescu şi Adrian Popescu.

14.00-15.00 Lansări de carte Editura Eikon: Strigături peste ocean de la Washington la Craiova. Dialoguri despre literatură și artăde Ion Jianu; În lumea latină, Jurnal, VIII de Marin Sorescu; Civilizație japoneză de la origini până în epoca clasică de Anca Focșeneanu. Invitați: Anca Focșeneanu, Ion Jianu, Emil Chendea. Cu participarea domnului Nobumitsu Takamatsu, ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei in România. Moderator: Valentin Ajder.

15.00-16.00 Invitaţii Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj ale Teatrului Naţional (ediţia a IV-a) pe scena Festivalului Internaţional de Carte Transilvania.

Prezentarea ofertei editoriale a Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu” de către criticul de teatru şi editorul Florica Ichim.

Lansarea Revistei Lettre Internationale. Prezintă: Adrian Mihalache.

Lansare de carte: Janovics – creatorul Hollywood-ului transilvan de Zakariás Erzsébet, Editura Tracus Arte. Participă: Zakariás Erzsébet și Andreea Iacob. Eveniment realizat în colaborare cu Librăria Bookstory.

17.00-17.30 Lansare de carte: Acedia. Jurnal de vise (1998-2007) de Corin Braga, Editura Polirom. Prezintă: Horea Poenar şi Călin Teutişan.

18.00-19.00 Seară de lectură din autori norvegieni: Hanne Ørstavik, Lars Saabye Christensen, Jostein Gaarder, Per Petterson. Participă: Hanne Ørstavik,Excelența Sa Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar​ al Regatului Norvegiei în România, Sanda Tomescu Baciu, Irina Petraş, Oana Purice – reprezentantul Editurii Univers, doctoranzi și studenți ai Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Eveniment realizat în colaborare cu NORLA (Norwegian Literature Abroad), Ambasada Regatului Norvegiei și Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”.

19.00-20.00 Lansare de carte: Iubire de Hanne Ørstavik (traducere de Aurora Kanbar și Erling Schøller), Editura Univers. Prezintă: Sanda Tomescu Baciu și Irina Petraş. Cu participarea autoarei și aExcelenței Sale Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar​ al Regatului Norvegiei în România. Eveniment realizat în colaborare cu NORLA (Norwegian Literature Abroad), Ambasada Regatului Norvegiei și Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”.

20.00-20.30 Festivitatea de premiere.

20.40-21.30 Spectacol: „Toamna în doi” – arii și duete celebre interpretate de Soprana Adelina Diaconu și Tenorul Adrian Mărginean, acompaniaţi la pian de Valentina Popovciuc.

21.30 Concert de rock clasic: Semnal M = muzică + poezie. Participă Iulia Merca și alți invitați surpriză.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare