Închide

Comisia Europeană interzice aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților săi. Recent, TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale din SUA

Internațional by Actual de Cluj - feb. 24, 2023 0 123

Comisia Europeană le cere angajaților săi să elimine aplicația chineză de partajare de clipuri video scurte TikTok de pe telefoanele lor de serviciu, a declarat comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, scrie Reuters, conform g4media.ro.

Breton a declarat în cadrul unei conferințe de presă că executivul UE este foarte concentrat pe securitatea cibernetică, refuzând să ofere detalii suplimentare cu privire la existența unor incidente în care a fost implicată TikTok.

Informația a apărut inițiat în publicația Euractiv, care a anunțat că serviciul IT al executivului european a cerut tuturor angajaților Comisiei să dezinstaleze TikTok de pe dispozitivele de serviciu, precum și de pe dispozitivele personale care utilizează aplicații ale Comisiei, invocând preocupări legate de protecția datelor.

Solicitarea de dezinstalare a aplicației de socializare deținută de chinezi a fost comunicată prin e-mail funcționarilor europeni joi dimineață.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu