Închide

Reţeaua din Transilvania a Centrelor Democraţiei îşi va suspenda activitatea din luna martie. Organizația a ajutat etnicii maghiari să obțină cetățenia ungară

Internațional by Actual de Cluj - feb. 11, 2023 1 163

Reţeaua Centrelor Democraţiei a Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) îşi va suspenda activitatea din luna martie din cauza lipsei de resurse – a anunţat organizaţia. Reţeaua Centrelor Democraţiei a CNMT funcţionează în România de aproape 13 ani. În acest timp ea a ajutat peste 270 000 de maghiari din Transilvania să obţină cetăţenia ungară – se precizează în comunicatul trimis de organizaţie agenţiei ungare de presă MTI.

„Personalul birourilor care funcţionează în numeroase oraşe din Transilvania a ajutat, de asemenea, zeci de mii de clienţi în procedurile de obţinere a paşaportului, de înregistrare în registrele matricole, precum şi în obţinerea sprijinunului legat de cetăţenia ungară. De asemenea, centrele au contribuit şi la procesul de înregistrare care a precedat alegerile parlamentare şi referendumurile din Ungaria, la colectarea voturilor prin corespondenţă şi transmiterea lor sigură la destinaţie. Cu ajutorul lor, zeci de mii de cetăţeni ungari din Transilvania au putut să-şi exercite dreptul la vot în cadrul alegerilor şi referendumurilor din Ungaria” – se arată în comunicatul citat de g4media.ro.

“Acum însă istoria birourilor CNMT, care au funcţionat şi ca oficii administrative ale guvernului în Transilvania, se va încheia” – formulează comunicatul, precizând că reţeaua Centrelor Democraţiei “îşi suspendă activitatea pentru moment” în luna martie, din cauza lipsei de resurse, dar dosarele preluate şi procedurile administrative începute vor fi rezolvate.

În comunicatul său, CNMT mulţumeşte clienţilor pentru încrederea acordată şi consulatelor generale ale Ungariei de la Cluj-Napoca şi Miercurea Ciuc pentru cooperare, pentru că au servit împreună “cauza unificării naţiunii deasupra frontierelor”.

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Un comentariu

  1. Avand in vedere viteza cu care se degradeaza democratia si situatia economica in Ungaria, poate nu ar fi rau sa continue sa acorde pasapoarte romanesti cetatenilor maghiari satuo de Orban.

Scrie un comentariu