Închide

Cod portocaliu de caniculă la Cluj în următoarele trei zile

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 28, 2022 0 77

Cod portocaliu de caniculă la Cluj în următoarele trei zile, de mâine, avertizează meteorologii.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe, între care jumătatea de vest a Clujului, și cod galben pentru alte județe, inclusiv zona de est a județului.

Avertizarea de disconfort termic ridicat e valabilă de mâine până în 1 iulie pentru mare parte din țară. ”În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată meteorologii cu referire la județele care se află sub incidența codului galben de caniculă.

În ce privește codul portocaliu, în zilele de miercuri 29 iunie, joi și vineri 1 iulie valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare