Închide

Trei licee din Cluj sunt în topul celor mai bune zece din țară la Bac, cele mai multe după București

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 28, 2022 0 493

Trei licee din Cluj sunt în topul celor mai bune zece din țară în acest an la examenul de bacalaureat, cele mai multe într-un județ din România, după București.
Cel mai bine poziționat liceu din Cluj după media generală a absolvenților e Liceul Teoertic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde media generală a fost în acest an de 9,38, a treia cea mai bună din țară după cele înregistrate la Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” și Colegiul Național ”Sfântul Sava”, ambele din București, cu 9,67 și respectiv 9,40. Dar, să facem mențiunea, la ”Anastasia Popescu” au susținut examenul, în acest an, doar … doi candidați, un procent de reușită de 100%, față de 99,6% la ”Sfântul Sava”, unde au susținut examenul peste două sute de candidați, și 99,1% la ”Avram Iancu” în Cluj-Napoca, cu peste o sută de candidați.
Următorul clasat liceu clujean în acest clasament e Colegiul Național ”Emil Racoviță”, pe poziția a șaptea, cu o medie de 9,35 și o rată de promovare de 100%, aici au susținut examenul un număr de 87 de elevi.
Pe poziția a noua în clasamentul celor mai bune licee din țară se află Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, unde media a fost, în acest an, de 9,30%, o rată de promovare de 100% și un număr de 112 candidați care au susținut examenul.

Amintim, Clujul e județul din țară cu cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat din acest an.
Clujul are cea mai bună rată de promovare a examenului de bacalaureat în acest an, din țară, peste 85% dintre candidați au promovat, considerabil peste media națională.

Astfel, în acest an în România cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj – 85,1%, Iaşi – 81,7% și Galaţi – 81,6%, în vreme ce Capitala a avut o rată de promovare de 77,4%. De cealaltă parte, judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare au fost Ilfov – 47%, Giurgiu – 55% și Călăraşi – 53%. În mediul rural rata de promovare a fost în acest an de 69,2%, iar în mediul urban – de 82,7%.

 

Rata de promovare e cea mai mare din ultimii zece ani, înainte de contestații. Ministerul Educației a publicat astăzi, 27 iunie, ora 10:00, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea  din această vară. Au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211 – comparativ cu 2021, rezultând o rată cumulată de promovare înainte de contestații de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut, când aceasta ajungea la 67,8%. Totodată, este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani înainte de contestații.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,3%, iar pentru promoțiile anterioare, 32,1%.

Un număr de 162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Contestațiile pot fi depuse azi iar rezultatele finale vor fi anunțate în 1 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu