Închide

Cod portocaliu de caniculă la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 31, 2017 0 339

Vine canicula: cod galben mâine, cod portocaliu poimâine la Cluj, unde sunt așteptate temperaturi foarte ridicate.

Un val de căldură lovește vestul României iar meteorologii se așteaptă la temperaturi peste medie mâine și miercuri în această zonă: Clujul e miercuri sub avertizare cod portocaliu de caniculă, primul în acest an.

Mâine valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crişana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, unde vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Miercuri și joi situația se agravează: valul de căldură se intensifică iar disconfortul termică se accentuează. Miercuri și joi , în 2 și 3 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara, iar vestul țării se află sub cod portocaliu. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu