Închide

Cod galben de vânt puternic și ploi în jumătatea de vest a Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 08, 2023 0 89

Cod galben de vânt puternic și ploi în jumătatea de vest a Clujului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă de azi la amiază până în 10 martie la ora 2 dimineața pentru intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ploaie moderate cantitativ pentru mai multe județe din țară, în special în zonele de munte, cum e cazul Clujului, unde avertizarea se referă la munții Apuseni. În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25 litri pe metrul pătrat, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.

De azi la ora 18 până mâine la ora 22 în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 110 km/h.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare