Închide

Cod galben de instabilitate atmosferică la Cluj, meteorologii așteaptă ploi torențiale și vânt puternic

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 05, 2020 0 164

Instabilitate atmosferică și ploi consistente la Cluj din această după-masă până mâine seară, avertizează meteorologii, care au instituit un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în acest interval, pentru mare parte din țară.

Astfel, de azi la ora 15 până mâine seară la ora 18 meteorologii se așteaptă la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și intensificări ale vântului. ”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35 litri pe metrul pătrat și izolat 60 l/mp”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste și rafale de peste 95 km/h, iar local și temporar și în vest și în nord-estul țării, cu rafale de până la 60 km/h.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare