Închide

Tichetul albastru. Noul sistem lansat în premieră de Primăria Cluj pentru relația cu publicul online

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 05, 2020 0 865

Angajații Primăriei lui Boc vor presta pe lângă relații cu publicul telefonice sau față în față pe care deja le asigură și relații on-line prin intermediul unui proiect numit „tichetul albastru”. Funcționarii vor asigura relații cu publicul de această manieră iar șefii, audiențe în același sistem. Este o premieră în România, a anunțat primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă convocate special la începutul acestei săptămâni. Audiențele și relațiile cu publicul se vor organiza prin platforma Webex și vor fi onorate în decurs de 48 de ore de la momentul în care se va solicita un tichet albastru. Potrivit primarului, 524 de funcţionari ai Primăriei vor face parte din acest proiect. El a specificat că acest program a fost introdus pentru a crește încrederea cetățenilor că sistemul de la nivelul municipalității este transparent și să încurajeze ca funcționarii din Primăria Cluj să aibă o atitudine pro cetățean.

Cu tichetul albastru poți ajunge până la primar, însă doar dacă nivelele de decizie de sub el nu pot rezolva problemele oamenilor. Programul tichetul albastru, a spus Boc, este făcut pentru personalul de execuție, cei care doresc să meargă direct la viceprimar sau la primar prin intermediul programului nu o pot face fără să parcurgă nivelele inferioare, de la funcționarul care gestionează spre exemplu un dosar de urbanism, apoi la șeful de serviciu, apoi la cel de direcție etc.

Potrivit primarului, lansarea acestui proiect de relații publice online a presupus trei luni de zile de muncă și asigurarea unor dotări la nivelul calculatoarelor funcționarilor din Primărie dar și instruirea acestora.

 

„De astăzi, 524 de funcționari ai primăriei realizează audiențe și relații cu publicul online. Audiențele le acordă directorii, iar relațiile cu publicul funcționarii de execuție din primărie. Suntem prima primărie din România care asigură audiențe și relații cu publicul online pentru toți funcționarii care au abilități de execuție. Se poate solicita acest tichet albastru, care va pune cetățenii în legătură directă cu funcționarul, care are în operare cererea sau dosarul tău. Întâlnirile au loc prin platforma Webex sau telefonic. Pot solicita un tichet albastru online toți cetățenii care au un dosar în lucru la Primăria Cluj-Napoca sau cetățenii care au primit deja un răspuns cu privire la cerere, dacă doresc lămuriri în limita a 30 de zile de la oferirea acestuia”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă convocate online special pentru acest anunț.

Audienţele online vor fi onorate în decurs de 48 de ore pentru ca funcţionarii să poată consulta dosarele sau cererile și a putea răspunde solicitării în cunoștință de cauză.  Toate audienţele sunt înregistrate şi vor rămâne în arhiva municipalităţii, iar după încheierea apelului, funcţionarul va completa rezoluţia întâlnirii, care va fi trimisă pe e-mail cetăţeanului, pentru ca acesta să poată merge mai departe la viceprimar, primar, dacă va fi cazul.

„Tichetul albastru se poate solicita doar funcţionarilor de execuţie. Dacă vor exista problemele ulteriore se merge pe scara ierarhică, la directorii de servicii, viceprimari şi primar. Nu se poate solicita tichet albastru direct pentru viceprimar, primar, etc. Se va ajunge la nivelurile superioare doar dacă nu se poate rezolva problema la nivelul de jos”, a ținut să explice primarul Boc.

Primarul Emil Boc spune că şi el face parte din acest proiect şi a promis public să fie prompt și să răspundă prin audiente online solicitărilor care vor ajunge la el. Întrebat fiind, Boc a mai arătat că funcționarii instituției vor fi evaluați și pe baza acestui sistem al tichetului albastru dar și că, de fapt, la nivelul Primăriei se lucra la digitalizarea relației cu cetățeanul și că pandemia de coronavirus doar a urgentat implementarea unor noi servicii.

Primarul a prezentat și un demo cu privire la felul în care se poate solicita tichetul albastru. Acesta e disponibil pe pagina de Facebook al edilului unde a fost postata și conferința.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.