Închide

Cod galben la Cluj până mâine, meteorologii așteaptă furtuni torențiale

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 29, 2018 0 260

Cod galben de furtuni la Cluj: avertizarea a venit în urmă cu puține momente de la Administrația Națională de Meteorologie.
Cu excepția sudului și sud-estului țării, toată România e sub avertizare cod galben sau chiar – în cazul nordului Moldovei și curburii Carpaților – sub cod portocaliu de furtuni.

Acvertizarea e valabilă de azi de la ora 11.30 până mâine dimineață la ora 6, interval în care vor fi înregistrate instabilitate atmosferică accentuată și ploi cu cantități însemnate de apă. „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină”, explică meteorologii, care adaugă că prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 litri pe metrul pătrat, și izolat 50 l/mp.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu