Închide

UPDATE Clujul „salvat” de panoul buclucaș al UDMR prin grija poliției locale

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - oct. 25, 2016 1 682

Poliția locală a dat jos panoul pre-electoral montat recent în Cluj-Napoca, cu mesajul gândit pentru a încuraja autonomia fiscală în Transilvania, „Salvăm Clujul de București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, nu Capitala” pe motiv că acesta nu avea autorizație legală de la primărie.

Potrivit informațiilor din presa maghiară, firma care au fi avut spațiile publicitare ar fi fost amenințată de municipalitate că va fi sancționată cu 30.000 de lei dacă nu renunță la respectivul panou.

Astăzi, poliția locală a îndepărtat afișul celor de la UDMR pentru că panoul nu ar fi avut autorizație de la primărie.

La finele săptămânii trecute, UDMR-iștii au ales să marcheze începutul de precampanie electorală cu un panou publicitar al cărui mesaj de tip separatist a stârnit imediat controverse: “Salvăm Clujul de București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, nu Capitala”. Panoul a fost amplasat în municipiul Cluj Napoca, în zona stadionului CFR din Gruia, iar unul similar în municipiul Oradea.

Panoul a strârnit și critici la adresa UDMR, partidul fiind acuzat că instigă la segregaționism.

AICI DETALII DESPRE EXPLICAȚIILE UDMR CLUJ referitoare la PANOU:

“Salvăm Clujul de București” este un mesaj și pentru români, nu numai pentru unguri – zic liderii UDMR

Liderii UDMR s-au apărat, spunând că nu fac decât să promoveze vechiul lor principiu privind autonomia administrativă și fiscală a Ardealului. Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că mesajul transmis at fi unul care ar pleda pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

UPDATE Miercuri, după ce poliția locală a îndepărtat panoul, UDMR a pornit ofensiva în mediul on-line și a postat o fotografie cu afișul cenzurat.

sursa: UDMR

sursa: UDMR

Unii dintre liderii partidului au distribuit varianta cenzurată. „Sper că așa nu deranjăm.
Off, că nu avem creșe, că nu avem autostrăzi, că nu avem centre culturale..nicio problemă”, este mesajul lui Hegedus Csilla, vicepreședinte al UDMR Cluj.

UDMR a făcut și un filmuleț cu un afiș potrivit pentru poliția locală, după ce aceștia au îndepărtat panoul: „Poliție locală sau Miliție? Vrem libertate de exprimare! Nu cenzură securistă!”:

sursa:  UDMR

sursa: UDMR

sursa: UDMR

sursa: UDMR

sursa: UDMR

sursa: UDMR

Un comentariu

Scrie un comentariu