Închide

„Salvăm Clujul de București” este un mesaj și pentru români, nu numai pentru unguri – zic liderii UDMR

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 24, 2016 2 649

Social democrații clujeni acuză UDMR-ul că apelează la o retorică segregaționistă și că mesajul postat pe bannerul electora – Salvăm Clujul de București -ar fi imoral: „Constatăm cu îngrijorare că UDMR pregătește o campanie electorală în stilul anilor `90. Panourile montate în Cluj-Napoca conțin un mesaj greșit atât din punct de vedere economic cât și moral. Solicităm, așadar UDMR-ului să renunțe la retorica segregaționistă și să propună în competiția electorală măsuri economice concrete pentru îmbunătățirea calității vieții românilor” – a transmis liderul PSD Cluj, Horia Nasra printr-un comunicat de presă.

În replică, liderul UDMR Cluj, Csoma Botond, a precizat că avea alte așteptări de la noul conducător al PSD Cluj (Horia Nasra), având în vedere că acesta este foarte tânăr. „Noua conducere PSD Cluj dă dovadă de superficialitate, chiar sunt dezamăgit pentru că eu aveam alte așteptări. Mesajul de pe panoul nostru publicitar nu implică vreo conotație segregaționistă. Dimpotrivă, mesajul se adresează atât maghiarilor, cât și românilor. Până la urmă noi promovăm un subiect despre care nu s-a mai vorbit. Autonomia administrativă și fiscală va aduce beneficii întregii comunități, și maghiarilor, și românilor. De altfel acest subiect a fost abordat de atâtea ori, inclusiv de politicieni români”, a spus Csoma Botond.

Cu toate că mesajul de mai jos a stârnit controverse la nivel central, Csoma Botond spune că UDMR nu va renunța la acest panou electoral. El este convins că electoratul român nu are de ce să fie deranjat de mesaj, atâta timp cât își dorește bunăstare pentru Cluj. „Tot vorbim despre despre faptul că nu avem bani pentru inele ocolitoare, pentru alte investiții în infratsructură. Dacă nu am mai trimite banii la bugetul central și i-am gestiona singuri, am avea cu toții numai de câștigat. Sunt convins că oamenii care sunt de bună credință înțeleg mesajul nostru. Doar politicenii joacă această carte a așa zisului naționalism”, a spus Botond.

panou_udmr_01_69687500

Reamintim că la finele săptămânii trecute, UDMR-iștii au ales să marceheze începutul de precampanie electorală cu un panou publicitar al cărui mesaj de tip separatist a stârnit iemediat controverse: „Salvăm Clujul de București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, nu Capitala”. Panoul a fost amplasat în municipiul Cluj Napoca, în zona stadionului CFR din Gruia, iar unul similar în municipiul Oradea. Liderii UDMR se apără, spunând că nu fac decât să promoveze vechiul lor principiu privind autonomia administrativă și fiscală a Ardealului. Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că mesajul transmis at fi unul care ar pleda pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare