Închide

Clujul imobiliar a început anul cu majorări de prețuri pe piața rezidențială. Suma cerută pe mp a crescut cu peste 350 de euro

EconomieTop News by Kristina Reştea - feb. 02, 2022 0 632

Clujul imobiliar a început anul cu majorări de prețuri pe piața rezidențială: în luna ianuarie 2022, preţul mediu pe metru pătrat util cerut pentru apartamentele aflate la vânzare în Cluj-Napoca a fost de 1.974 euro/mp, conform datelor portalului Compariimobiliare.ro. Prețurile cerute sunt cu 355 euro/mp peste cele de anul trecut,

Cele mai căutate cartiere rămân cele clasice: Mănăștur și Mărăști, cu mențiunea că locul secund este ocupat de Florești, localitatea satelit a municipiului, care atinge încet prețuri medii de peste 1.000 de euro/mp.

Cele mai căutate apartamente sunt, în continuare cele de două camere (48% dintre căutări) și cele de 3 camere (36%).

Cele mai căutate zone sunt Mănăștur, cu 14% dintre căutări,  Florești – 10%, Mărăști – 8% și Gheorgheni – 6%. În prima lună din an, alături de Zorilor și zona centrală, printre cartierele căutate s-a mai situat și Soporul, o zonă care ar urma să beneficieze de un masterplan de cartier.

Zona ultracentrală rămâne cea mai scumpă din Cluj-Napoca, cu prețuri medii solicitate de 2733 de euro/mp, urmată de cartierul Andrei Mureșanu, unde se solicită, în medie, prețuri de 2583 euro/mp. Prețuri sub 2000 de euro/ mp se mai găsesc în extensiile orașului, în cartiere de periferie sau fostele zone industriale, în Câmpului, Europa, Dâmbu Rotund, zona gării, Iris, Someșeni, Mănăștur sau Gruia.

Prețurile cerute pe apartamentele din Cluj-Napoca au înregistrat cel mai mare avans din țară în acest început de an, conform datelor înregistrate de platforma Imobiliare.ro. Clujul este urmat, la ceva distanță, de Constanța și București. Capitala Transilvaniei rămâne cel mai scump oraș din țară pe acest segment și singurul în care pretențiile proprietarilor depășesc pragul de 2000 de euro/mp. La prețul mediu pe mp, chiar și Bucureștiul este cu aproape 500 de euro mai ieftin decât municipiul Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare