Închide

Clujul a ajuns în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite

Administrație by Mihai Prodan - apr. 01, 2021 1 647

Clujul a ajuns în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite.
Raportul pentru România al Departamentului de Stat, în ce privește drepturile omului, cuprinde o situație din Cluj-Napoca – în subsecțiunea dedicată antisemitismului.
Mai exact e vorba de denumirea străzii Radu Gyr din Cluj-Napoca. ”Străzi, organizații, școli sau biblioteci au continuat să fie numite după persoane condamnate pentru crime de război sau crime împotriva umanității, potrivit Institutului Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului din România. De exemplu, Radu Gyr a fost comandant și ideolog antisemit al mișcării legioniste fasciste condamnatepentru crime de război. Institutul Wiesel a cerut redenumirea străzii Radu Gyr din Cluj-Napoca. Până în septembrie, consiliul local nu schimbase numele străzii”, arată documentul.

Strada Radu Gyr e o arteră foarte scurtă în Cluj-Napoca, ce leagă strada Edgar Quinet de Câmpului. Mai jos imagini:

Aici raportul integral

Citește și:

Cât de legionară este o stradă din Cluj. Ministerul Afacerilor Interne cere Primăriei să ia atitudine

Cum a rămas cu strada „legionară” din Cluj

Un comentariu

  1. Ce măgărie! O stadă din oraș este ”antisemitism” și bla-bla! Iar faptul că în ultimul an în S.U.A. au fost uciși zeci de asiatici pe motiv că au răspândit Covidul, nu-i nicio problemă. Manipulare și tupeu de mincinoși.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare