Închide

Clujenii care cumpără Internetul subteran din București iau împrumut de la bancă, 36 milioane euro, ca să finanțeze tranzacția

Economie by Actual de Cluj - ian. 10, 2017 0 339

Clujenii care au cumpărat operatorul rețelei subterane de cablu pentru Internet din București au împrumutat de la bancă banii necesari pentru tranzacție – nu mai puțin de trei credite de până la 36 milioane de euro.

inchideCumpărătorul Netcity Telecom București e compania bucureșteană Direct One, controlată de frații Teofil și Simion Mureșan, milionarii care dețin între altele Electrogrup; acționarii au decis în 9 decembrie să contracteze de la două bănci – BCR și BRD – trei linii de credit de până la 36 milioane de euro pentru plata unor datorii și achiziția Netcity Telecom București, conform unei hotărâri publicate ieri în Monitorul Oficial și citată într-un articol hotnews.ro, care precizează că în acționariatul companiei clujene sunt, alături de frații Mureșan, și Marian Pantazescu cu 30,6% din acțiuni și Mihai Dobrescu, cu aproape 5%.

Direct One deține o rețea națională de fibră optică, care asigură legături inter-orașe, prin care oferă acces la infrastructura de fibră optică, servicii de transport de date și acces la internet.

Direct One a cumpărat Netcity la începutul lunii septembrie; a avut în 2015 o cifră de afaceri de 42,4 milioane de lei și un profit de 12,7 milioane.

Citește și:

Autoritățile dau girul pentru preluarea fibrei optice din București de o firmă din Cluj cu cifră de afaceri de 10 milioane euro pe an

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare