Închide

Autoritățile dau girul pentru preluarea fibrei optice din București de o firmă din Cluj cu cifră de afaceri de 10 milioane euro pe an

Economie by Mihai Prodan - dec. 26, 2016 0 313

Consiliul Concurenței și-a dat girul pentru preluarea rețelei de fibră optică Netcity Telecom București de o companie din Cluj.
Decizia a venit în urmă cu câteva zile și se referă la preluarea Netcity Telecom de către Direct One SA Cluj-Napoca, firma fraților Teofil și Simion Mureșan, care dețin la Cluj și Electrogrup.

Direct One preia toate acțiunile operatorului din București, deținut de UTI Netcity Investments și UTI Grup SA, după ce cele două părți au decis vânzarea în septembrie, dar au avut nevoie de acordul Consiliului Concurenței pentru a parafa contractul. „Autoritatea de concurență precizează că a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, explică NetCity.
Direct One Cluj operează o rețea națională aeriană de fibră optică de peste 5.500 kilometri. A avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,4 milioane de lei, adică aproape 10 milioane de euro, și un profit de 12,7 milioane. Interesant, și Netcity Telecom SRL a performat similar: a avut anul trecut un profit de 14,5 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 40,3 milioane de lei.

Netcity Telecom este operatorul rețelei „Netcity”, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului București pe o perioadă de 49 de ani.

Citește și:

Consiliul Concurenței analizează preluarea unei firme de infrastructură IT de companie din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.