Închide

BNR emite monedă din aur în 500 de exemplare, o vinde în 4 locuri, între care și Clujul

Economie by Actual de Cluj - dec. 28, 2016 0 694

Monedă din aur cu buzduganul regelui Ferdinand I, de ieri în circuitul numismatic, o lansează Banca Națională și poate fi găsită în doar patru locuri, între care și Clujul.
BNR a lansat ieri în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului – Buzduganul regelui Ferdinand I”, cu valoare nominală de 10 lei, în sensul că, dacă un colecționar chiar insistă, o poate folosi ca să cumpere de acest echivalent – dar moneda costă aproape 400 de lei. E din aur pur, are o greutate de doar 1,224 grame și un diametru de 1,3 cm. Aversul monedei redă un detaliu al buzduganului regelui Ferdinand I, inscripţia „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2016”.

Reversul monedei prezintă portretul regelui Ferdinand I și inscripția ,,REGELE FERDINAND I”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi a casierului central. Moneda a fost emisă într-un tiraj de 500 de bucăți, la prețul de 395 lei plus TVA, și are putere circulatorie pe teritoriul României.

Moneda a fost lansată în circuitul numismatic prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu