Închide

Clujeanul care și-a sugrumat prietena, condamnat la 20 de ani de închisoare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 12, 2023 0 280

Clujeanul Bone Ferencz, care și-a sugrumat prietena după ce aceasta a refuzat să se căsătorească cu el, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Condamnarea a fost pronunțată de instanța Tribunalului Cluj, ieri, fără acord de recunoaștere. Instanța l-a obligat pe Bone și la plata unor despăgubiri morale de 150.000 de euro și a adăugat pedepsei cea primită într-un dosar separat, unde executarea a fost suspendată. Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare. Vom reveni cu informații din motivarea deciziei instanței. UPDATE Aici detalii

Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au explicat că în perioada 21-22 mai 2022, în timp ce se deplasa cu autovehiculul marca Dacia Logan pe mai multe trasee prin arealul unor comune din zona de munte a judeţului Cluj, inculpatul Bone Ferenc a exercitat agresiuni fizice asupra victimei care au condus la decesul acesteia. Moartea victimei a fost violentă.
După ce şi-ar fi ucis iubita, bărbatul s-a întors la Cluj-Napoca, iar ulterior a plecat spre Oradea. „A transportat cadavrul victimei în autovehiculul pe care îl conducea, iar în dimineaţa zilei de 22 mai 2022 a abandonat cadavrul întru-un areal dintre localităţile Corniţel şi Borod, judeţul Bihor, pe un drum lăturalnic în spatele unei staţii de carburanţi dezafectate”, au arătat procurorii clujeni.
Poliţiştii l-au găsit pe suspectul de crimă cu ajutorul unui orădean cu spirit civic, mulţumită faptului că anchetatorii au mediatizat din timp şi în mod transparent semnalmentele individului şi date despre autoturismul acestuia.
Bone le-ar fi spus anchetatorilor că i-ar fi cerut iubitei sale să rămână cu el pentru totdeauna, în zona cascadei Vălul Miresei, din satul Răchiţele. Întrucât tânăra l-a refuzat, s-a înfuriat şi a strangulat-o. Nu a vrut să o ucidă, a spus el, şi şi-a dat seama că iubita lui a murit abia după ce aceasta s-a răcit complet. ”Am iubit-o enorm de mult. Nu înţeleg cum am reuşit să comit această crimă. Era o fată extraordinară. Am comis crima din gelozie. Avea o viaţă socială tare activă, iar eu nu. De asta am făcut ceea ce am făcut. Ne-am certat şi am comis această faptă”, ar fi declarat bărbatul.
Fostul profesor al Universității Sapientia şi-ar fi transportat iubita decedată cu maşina, în scaunul din dreapta al maşinii sale. Acesta ar fi declarat că, după ce a omorât-o, ar fi îmbrăţişat-o şi sărutat-o.
Bone Ferenc are antecedente privind violența domestică și o condamnare cu suspendare la 1,3 ani de închisoare, după ce și-a agresat altă fostă iubită. Acesta se afla în arest preventiv din luna mai anul trecut. Procesul său a început în decembrie anul trecut și a avut opt înfățișări.

Iată sentința pe scurt:

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală condamnă inculpatul B.F., aflat în prezent în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de 20 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor prev şi ped de art. 188 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.1 şi art. 43 alin.1 Cod penal.

În baza art. 188 alin.1 rap la art. 67 rap la art. 66 alin. 1 lit. a şi b alin.3 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescipție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate, conform art. 68 alin.1 lit.c Cod penal.

În baza art. 65 alin. 1 rap la art. 66 alin. 1 lit. a şi b, alin.3 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin.3 Cod penal.

În temeiul art. 41 alin.1 şi art. 43 alin.1 Cod penal constată că inculpatul a comis infracţiunea de omor prev şi ped de art. 188 alin.1 Cod penal în stare de recidivă postcondamnatorie faţă de condamnarea la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere aplicată prin sentinţa penală nr. 292/03.03.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca, definitive prin neapelare la data de 27.04.2021( dosar nr. 14988/211/2020). În temeiul art. 96 alin.4 Cod penal revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 292/03.03.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca, definitivă prin neapelare la data de 27.04.2021 şi dispune executarea acestei pedepse alături de pedeapsa de 20 de ani închisoare aplicată prin prezenta, rezultând pedeapsa finală de 21 ani şi 3 luni închisoare pe care inculpatul o va executa în stare de detenţie conform art. 60 Cod penal.

În baza art. 45 alin.1 şi 3 Cod penal rap la art. 67 rap la art. 66 alin. 1 lit. a şi b alin.3 Cod penal aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 5 ani, ce se ve executa după executarea pedepsei principale a închisorii, după grațierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescipție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate, conform art. 68 alin.1 lit.c Cod penal.

Constată că pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani, aplicată prin sentinţa penală nr. 292/03.03.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca, definitivă prin neapelare la data de 27.04.2021, a fost executată de către inculpat, până la data pronunţării prezentei hotărâri.

În baza art. 45 alin.5 Cod penal rap la art. 65 alin. 1 rap la art. 66 alin. 1 lit. a şi b, alin.3 Cod penal contopeşte pedeapsa accesorie constând în exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, aplicată prin prezenta cu pedeapsa accesorie constând în exercitarea aceloraşi drepturi aplicată prin prezenta, alegând pedeapsa cea mai grea, constând în exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin.3 Cod penal. În temeiul art. 404 alin.4 lit.a Cod procedura penală cu referire la art. 72 alin.1 Cod penal scade din pedeapsa aplicată perioada reţinerii de 24 de ore (dosar penal nr. 14988/211/2020) şi a reţinerii şi a arestării preventive în prezentul dosar din data de 27.05.2022 la zi.

În temeiul art. 399 alin. 1 şi art. 404 alin.4 lit.b Cod procedură penală cu referire la art. 223 alin.2 Cod procedură penală menţine măsura arestului preventiv dispusă față de inculpatul B.F. prin încheierea penală nr.608/27.05.2022 a judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, definitivă, ulterior prelungită şi menţinută de către judecătorul de cameră preliminară si instanţa de judecată, în mod succesiv( mandat de arestare preventivă nr. 30/UP/27.05.2022).

Executorie cu privire la măsura preventivă dispusă conform art. 399 alin.1 şi 4 Cod procedură penală. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. 4 alin. 1 lit. b şi pct. 1 din anexa la Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul B.F. la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în măsura în care nu sunt incălcate alte drepturi, în vederea adăugării profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art. 5 alin.5 din Legea nr.76/2008 dispune informarea inculpatului cu privire la faptul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obtinerea si stocarea in S.N.D.G.J. a profilului genetic.

În temeiul art. 404 alin.4 lit.c) rap la art.250/2 şi art. 249 Cod procedură penală menţine măsura asigurătorie dispusă prin ordonanţa procurorului din data de 03.06.2022 constând în sechestru asigurător asupra următoarelor bunuri mobile: autovehiculul marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare AR51LAC (serie şasiu UU1…1) deţinut de facto de inculpat; suma de 173 lei (găsită asupra inculpatului Bone Ferenc cu ocazia depistării în data de 26.05.2022); sumele de 350 euro şi 10.000 forinţi (găsite la data de 31.05.2022 în autovehiculul cu nr.AR51LAC) în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare şi a despăgubirilor civile pînă la concurenţa sumei de 150.000 euro (contravaloarea în lei la cursul BNR de la data plăţii). În temeiul art. 404 alin.4 lit.i) rap la art. 162 alin. 1 Cod procedură penală dispune păstrarea mijloacelor de probă constând în: un DVD nr.206570/2022 pe care sunt stocate fotografii judiciare de la examinarea tehnico-ştiinţifică a locului unde a fost găsit cadavrul; un DVD nr.206579/2022 pe care sunt stocate fotografii judiciare de la autopsia cadavrului; un DVD pe care sunt stocate înregistrările video de la OMV Mărăşti Cluj-Napoca din 21.05.2022; un DVD nr.211953/2022 pe care sunt stocate fotografiile judiciare efectuate la examinarea tehnico-ştiinţifică a locului unde a fost depistat inculpatul; un DVD nr.206580/2022 pe care sunt stocate fotografii judiciare de la percheziţia domiciliară din 24.05.2022 (locuinţa inculpatului); un DVD nr.377896/2022 pe care sunt stocate înregistrările video efectuate cu body-cam la momentul depistării inculpatului; un DVD nr.217051/2022 pe care sunt stocate înregistrările video de pe str. .. din mun. Oradea; un DVD nr.217048/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din …, jud. Bihor; un DVD nr.217049/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din mun. Oradea; un DVD nr.217047/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din jud. Bihor; un DVD nr.421127/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din Aleşd, jud. Bihor; un DVD nr. 760751/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din Huedin, jud. Cluj; un CD pe care sunt stocate înregistrările video din Râşca, jud. Cluj; un DVD nr. 253282/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din Mănăstireni, jud. Cluj; un DVD nr. 760752/2022 pe care sunt stocate înregistrările video din Ciucea şi Poieni, jud. Cluj; un DVD pe care sunt stocate înregistrările video din Gilău, jud. Cluj; un CD pe care sunt stocate înregistrările video din Floreşti, jud. Cluj; un CD pe care sunt stocate înregistrările video predate de SC Cidenstop SRL Cluj-Napoca; un DVD pe care sunt stocate înregistrările video predate de SC Urban Organics Body SRL din Mărişel, jud. Cluj; un card de memorie Samsung (128 evo plus) pe care sunt stocate înregistrări video; două DVD-uri pe care sunt stocate înregistrările video din Călata, jud. Cluj; 7 DVD-uri pe care sunt stocate înregistrări video predate de Primăria Cluj-Napoca, înaintate Tribunalului Cluj, prin ataşare la dosarul cauzei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

În temeiul art. 404 alin.4 lit.i) rap la art. 162 alin. 3 Cod procedură penală dispune conservarea şi păstrarea pe durata de arhivare a dosarului, a mijloacelor materiale de probă înaintate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj instanţei de judecată, respectiv : un plic (proba nr.19) sigilat cu autocolant de IPJ Cluj – Serviciul Criminalistic ce conţine 30 urme papilare ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată în 24.05.2022 la locuinţa victimei; un plic (proba nr.1) sigilat cu autocolant de IPJ Cluj – Serviciul Criminalistic ce conţine 5 urme papilare ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată în 24.05.2022 la locuinţa inculpatului; un plic (proba nr.1) sigilat cu autocolant de IPJ Cluj – Serviciul Criminalistic ce conţine 5 urme papilare ridicate de pe obiecte/înscrisuri găsite în coşul de gunori din proximitatea locuinţei inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată în 24.05.2022; un plic (proba nr.1) sigilat cu autocolant de IPJ Cluj – Serviciul Criminalistic ce conţine 12 urme papilare aparţinând victimei ridicate cu ocazia autopsiei cadavrului, respectiv a mijloacelor de probă enumerate în dovada seria H nr. 0242898/06.09.2022 depuse la camera de corpuri delicte a IPJ Cluj(vol.IV, f.292 dosar UP). În temeiul art. 404 alin.4 lit.i) rap la art. 146 alin.3 Cod procedură penală dispune conservarea şi păstrarea pe durata de arhivare a dosarului, la sediul instanţei, în locuri special, cu asigurarea confidenţialităţii, a suporţilor optici înaintaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj instanţei de judecată, respectiv un DVD nr.1485/2022 pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (interceptare comunicaţii); un DVD nr.1414/2022 pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (interceptare comunicaţii); un DVD nr.1505/2022 pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (interceptare comunicaţii); un CD nr.1544/2022 pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (interceptare comunicaţii); un CD nr.1445/2022 pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (interceptare comunicaţii); un DVD nr.93/49/2022 pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (supraveghere video); un DVD pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (acces la un sistem informatic); un DVD pe care sunt stocate rezultatele măsurilor de supraveghere tehnică (acces dintr-un sistem informatic la conturi pe reţele de socializare); un DVD nr.227/2022 pe care sunt stocate date de trafic şi localizare; un DVD nr.228/2022 pe care sunt stocate date de trafic şi localizare; un DVD nr.243/2022 pe care sunt stocate date de trafic şi localizare; un DVD nr.244/2022 pe care sunt stocate date de trafic şi localizare; un hard disk extern ADATA (seria HV 320-5T 1L0320171332) pe care sunt stocate rezultatele percheziţiilor informatice.

În temeiul art.397 rap la art. 19 şi 25 Cod procedură penală cu referire la art. 1349, 1357, 1385-1387, art.1391 și art. 1392 Cod civil – Legea nr. 287/2009 admite în parte actiunea civilă promovată în cadrul procesului penal de către partea civilă M.S. şi obligă inculpatul la plata în favoarea părţii civile a sumei de 10.113,83 lei cu titlu de despăgubiri civile constând în daune materiale şi a sumei de 150.000 euro(contravaloarea în lei la cursul B.N.R. de la data plăţii) cu titlu de despăgubiri civile constând în daune morale.

În baza art. 398 şi art. 404 alin.4 lit.e cu referire la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 18.783 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (16.583 lei aferent fazei de urmărire penală, 200 lei aferent fazei de camera preliminară şi 2000 lei aferent fazei de judecată în primă instanţă).

În temeiul art. 272 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 302 lei cu titlu de cheltuieli judiciare constând în contravaloarea raportului de nouă expertiză efectuat în cursul judecăţii de către I.N.M.L. Mina Minovici. În temeiul art.276 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata către partea civilă Molnar Sandor a sumei de 2.618,00 lei cu titlu de cheltuieli judiciare constând în onorariu avocaţial achitat conform ordinului de plată nr.1/05.11.2022.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii conform art. 410 Cod procedură penală. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozitia inculpatului, persoanei vătămate/parte civilă şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 11.07.2023, conform art. 405 alin.1 Cod procedură penală.

Citește ș:

Cine era Beáta Molnár, tânăra care ar fi fost ucisă de „iubitul ei” / Legătura tinerei cu UDMR Cluj / Cum se face că presupusul criminal era acceptat ca „intelectual” în comunitatea maghiară clujeană, deși nu era la primul act de violență extremă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu