Închide

Cine era Beáta Molnár, tânăra care ar fi fost ucisă de „iubitul ei” / Legătura tinerei cu UDMR Cluj / Cum se face că presupusul criminal era acceptat ca „intelectual” în comunitatea maghiară clujeană, deși nu era la primul act de violență extremă

ActualitateSocialTop News by Cosmina Fernoaga - mai 26, 2022 2 3971

Vestea că tânăra de 30 de ani, Beáta Molnár, a fost ucisă de „iubitul” ei, Boné Ferenc,  a căzut ca un trăznet în comunitatea maghiară clujeană, mai ales că cei doi proveneau din mediul intelectual, având ample conexiuni în lumea artistică, politică și educațională a Clujului.

Presupusul criminal, Boné Ferenc de 43 de ani (care încă nu a fost capturat de poliție), obișnuia să se plimbe nestingherit la evenimentele mondene din comunitatea maghiară clujeană, avea statut de „preparator” la Universitatea maghiară Sapienția din Cluj, chiar dacă ieșirile sale agresive și actele de violență deveniseră din ce în ce mai cunoscute în mediul în care activa.

„Ferenc avea o mare priză la femei. Îl găseau foarte atractiv, lui îi venea foarte ușor să se combine, așa, cu atitudinea lui de băiat complicat…Era versat, educat, îngrijit… nu știu cum, dar fetele îl plăceau, deși nu a existat niciuna să nu iasă bătută din relația cu el. În ultimii ani, la orice eveniment dădea mereu impresia că are grave probleme de personalitate și chiar îți venea să-l ocolești. Însă nimeni nu cred că s-a luat de el în mod direct, adică să-i facă reproșuri. Știți cum se întâmplă, când stai la o bere, nu te apuci să-i spui omului cu care bei că are o problemă, din păcate, pentru că alta poate era situația astăzi dacă omul era cumva izolat…”, a relatat pentru actualdecluj.ro un etnic maghiar clujean din cercurile frecventate de presupusul criminal.

Ce este cert e că mesajele pe rețele de socializare curg acum, fiind subliniate antecedentele violente ale lui Boné Ferenc. De altfel, în 2020, acesta și-a bătut cu bestialitate o fostă parteneră de viață (cu care ar avea și un copil), în plină stradă din centrul Clujului. Nimeni nu își poate justifica de ce Boné a scăpat atât de ușor la momentul respectiv, deși la dosarul din instanță existau mărturii cumplite despre modul în care se desfășura acest individ, despre agresivitatea sa și chiar despre tentative de strangulare a fostei partenere. De altfel, după acel incident care ar fi fost surprins și de camerele de supraveghere din centrul Clujului, Boné Ferenc a fost suspendat de la Universitatea Sapientia, din funcția de preparator. Judecătorul a considerat însă că Boné Ferenc poate fi recuperat prin credință și cu ajutorul preoților, spun sursele actualdelcuj.ro. În felul acesta, bărbatul a putut să-și vadă în continuare de activitățile sale, în libertate.

El și-ar fi făcut o relație cu Beáta Molnár pentru că și aceasta preda unele cursuri în cadrul Universității Sapienția, iar potrivit informațiilor actualdelcuj.ro, ar fi preluat inclusiv cursurile lui Boné Ferenc, după ce el a fost suspendat.

Deși a fost avertizată și era la curent cu comportamentul bărbatului, Beáta Molnár a considerat că el merită totuși o șansă, așa cum de altfel i-ar fi mărturisit unui amic – și pentru a-l ajuta și susține chiar ar fi început să meargă împreună la consiliere psihologică.

Trebuie subliniat că Beáta Molnár are un CV impresionant, cu studii efectuate la un liceu prestigios de artă, secția muzică clasică (Mureș), absolventă de Litere la Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj) și cu un doctorat la activ în Studii de Hungarologie. Aceasta a lucrat pentru mai multe entități culturale din Cluj Napoca, inclusiv pentru formațiunea politică UDMR Cluj, mai precis, în Biroul Executiv al UDMR Cluj, la departamentul pentru organizarea socială, unde ocupa poziția de „referent literar”.

Potrivit CV-ului, Beáta Molnár a lucart direct pentru UDMR în perioada 2016-2018. Iar din 2018 și până în prezent a  lucrat ca referent literar la „Fundația pentru Școală” (Iskola Alapitvany), o structură care de asemenea a fost înființată de UDMR, în scopul sprijinirii învățământului, culturii și dezvoltării comunității maghiare din România. Beáta Molnár preda de asemenea la Universitatea maghiară Sapientia din Cluj. UDMR își exprimă regretul pentru pierderea tinerei (foto jos)

În data de 21 mai, ea ar fi plecat cu Boné Ferenc în zona de munte a Clujului, iar pe parcurs ar fi postat niște imagini pe rețelele de socializare. Ulterior, colegii ei au primit un mesaj ciudat, că nu mai ajunge la un eveniment la care era așteptată. Familia și prietenii au început să se impacienteze când aceasta nu a mai dat niciun semn, iar pe telefon nu mai putea fi contactată.

În data de 25 mai cadavrul unei femei de 30 de ani a fost descoperit în buruieni, acoperit cu saci din plastic, în satul Corniţel din comuna  bihoreană Borod. Polițiștii au transmis că presupun că e vorba despre Beáta Molnár, iar în prezent se fac cercetări în privința modului în care femeia a fost omorâtă.

Boné Ferenc este de negăsit, presupunându-se că el a părăsit țara. Mașina sa, o Dacia Logan cu număr de Arad, a fost dată în urmărire generală.

 

Sursa foto: Facebook/ UDMR


2 comentarii

  1. tipar clasic de infantil ratat psihopat ; daca l scoate din invatamant sa l bage pe linia de productie la fabrica si ar reveni; sau directr munca in comunitate + catva timp in puscarie sa i faciliteze colegii defecatul

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare