Închide

Clujeanul ajuns ministru al Cercetării a demisionat

EducaţieTop News by Actual de Cluj - aug. 31, 2018 0 411

Ministrul Cercetării și Inovării, clujeanul Nicolae Burnete ajuns la șefia ministerului de la Universitatea Tehnică din Cluj, a demisionat în această dimineață.

”Ministrul Cercetării și Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cabinetul premierului.
Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment, nu va face subiectul unei conferințe de presă”, arată un comunicat de presă al ministerului.

Burnete a fost adus la șefia ministerului de premierul Viorica Dăncilă și e primul din această garnitură ce își depune demisia. Anunțul lui Burnete vine după ce premierul Dăncilă a declarat vineri că la CexN care are loc vineri și sâmbătă nu se poate vorbi de remaniere guvernamentală pentru că încă nu a fost făcută evaluarea miniștrilor.

Pe de altă parte, potrivit unor surse PSD, citate de hotnews.ro, președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat conducerea centrală a partidului, împreună cu președinții organizațiilor județene și membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la șapte luni de la preluarea mandatului.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Mediafax că prim-ministrul va face o prezentare, sâmbătă, în ședința CExN al PSD de la Neptun, a gradului de îndeplinire de către ministere a măsurilor din programul de guvernare. După prezentarea bilanțului, conducerea lărgită a PSD va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcționeze cu actualii titulari.

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele șapte luni de mandat, sunt: Finanțele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuț Andrușcă), Tineretul și Sportul (Ioana Bran), Cercetarea și Inovarea (Nicolae Burnete), Educația (Valentin Popa) și Cultura (George Ivașcu).

Nicolae Burnete a fost numit în funcția de ministru la începutul acestui an, în ianuarie. Are 58 ani, e profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, președintele Senatului universității și membru, în 2012, în Consiliul Național de Etică, cel care a decis că premierul Victor Ponta nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu