Închide

CJ Cluj evacuează ultima fabrică deținută de Stat din Cluj. „Dacă nu eliberează spațiile, să plătească chirie, fiindcă nu mai sunt spațiile lor”

AdministrațieEconomieTop News by Mihai Prodan - apr. 22, 2019 0 752

Consiliul Județean Cluj pregătește evacuarea ultimei fabrici deținute de Stat din Cluj din spațiile în care funcționa încă de la înființare, în urmă cu mai bine de o sută de ani, după ce a cumpărat activele în contul imenselor datorii acumulate de fabrică, în special către Fisc. Clujana, căci despre aceasta este vorba, nu are în acest moment nicio variantă de relocare iar o variantă ar putea fi plătirea unei chirii pe spații, dar numai după o licitație, spune purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Valentin Jucan.

„Au fost discuții cu reprezentanții Clujana, ne-au spus că momentan nu au unde să mute tot ce era în halele pe care le-ma cumpărat de la ei. Vom face o notificare oficială ca să elibereze spațiile și căutăm o soluție să vedem cum să facem, dacă nu le eliberează să plătească chirie, fiindcă nu mai sunt spațiile lor”, a spus Jucan pentru actualdecluj.ro. Acesta adaugă că și această variantă a plății chiriei va trebui reglementată printr-o licitație publică  pentru aceste spații, la care, deci, ar putea participa oricine.

Amintim, singura fabrică deținută de Stat în Cluj, fabrica de pantofi Clujana, rămâne deocamdată în spațiul în care a funcționat de la înființare, în urmă cu mai bine de o sută de ani, deși la această oră ar fi trebuit să fie deja mutată în parcul industrial Tetarom I – dar nu are un contract de închiriere pentru spațiul unde ar urma să se mute, nici după patru luni.   Amintim, ultima fabrică încă deținută de Stat din Cluj, fabrica de pantofi Clujana, a rămas fără activele din piața 1 Mai în care funcționa de la înființarea sa, în urmă cu mai bine de un secol, după ce acționarul principal, Consiliul Județean, i le-a cumpărat în contul datoriilor de milioane de lei acumulate în ultimii ani în special ca taxe la stat. În aceste condiții după contractul semnat în 18 decembrie fabrica avea trei luni să se mute din spațiu – iar acest termen a expirat în urmă cu o lună.

Clujana e una dintre cele mai vechi fabrici ale Clujului: a fost fondată în 1911, sub denumirea “Fabrica de piele Frații Renner & Co” și a funcționat de atunci în actualul amplasament, timp de mai bine de un secol. Citește și:

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj nu s-a mutat. Evacuați de noul proprietar al imobilelor, Consiliul Județean, nu au contract de închiriere pentru noul spațiu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Tags