Închide

EXCLUSIV: Cine vrea să fie noul „șef” al arhitecților din Transilvania

ActualitateRecomandarea redacției by Kristina Reştea - apr. 29, 2014 0 298

Foto: Arhitext

Foto: Arhitext

Actualul președinte, Szabolcs Guttmann, Dan Clinci și Marcel Crișan sunt, potrivit informațiilor ACTUAL de CLUJ, cei trei arhitecți care și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al filialei Transilvania a Ordinului Arhitecților din România. Alegerile sunt programate pentru 8 mai.

Alături de Guttmann, care este actualul președinte al OART, și ceilalți doi contra-candidați fac parte din actuala echipă administrativă: Marcel Crișan e membru în actualul colegiu director, iar Dan Clinci face parte din Consiliul Teritorial. Marcel Crișan a confirmat pentru ACTUAL de CLUJ depunerea candidaturii, însă a precizat că planurile de acțiune pentru filială se vor contura doar după stabilirea noii echipe de lucru. “E devreme să vorbim de obiective. Urmează alegeri, după care se va cunoaște noua echipă, apoi, cu această echipă se stă la masă pentru a se stabili ce e de făcut și care e viitoarea strategie. E o „operă colectivă””, a subliniat Marcel Crișan. „Suntem trei candidați, deci procesul e cu miză, ceea ce e foarte bine. Eu m-am înscris vineri, ca să nu rămânem fără președinte, iar luni eram trei. Ceea ce e bine. E normal. Iar pentru Consiliul Teritorial sunt 30 de nume pentru 20 de poziții și jumătate dintre candidați sunt noi, ceea ce iarăși e un aspect pozitiv”, a declarat Szabolcs Guttmann, care a confirmat intenția de a candida încă de acum două săptămâni.

Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OART), care adună 664 de membri din Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj, își decide luna viitoare conducerea. La Conferinţa Teritorială din 8 mai a OART, membrii filialei își vor alege, prin vot, viitorul preşedinte și tot atunci se aleg și membrii viitorului Consiliu de Conducere al Ordinului Arhitecţilor din România filiala Transilvania, cât şi cei din viitoarele Comisii de Disciplină şi de Cenzori. În programul Conferinţei Teritoriale din 8 mai sunt programate mai multe acțiuni, au anunțat reprezentanții OART:   prezentarea rapoartelor şi bilanţurilor pentru perioada 2010 – 2014,  alegerea Preşedintelui filialei pentru perioada 2014 – 2020,   alegerea Consiliului Teritorial de Conducere și a Comisiilor pentru următorii patru ani, alegerea reprezentanţilor în Conferinţa Naţională şi a candidaţilor la Consiliul Naţional al Ordinului Arhitecţilor din Romania. Vor avea loc și prelegeri şi conferinţe de specialitate susţinute de invitaţi din ţară şi din străinătate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare