Închide

Cine sunt cei doi antreprenori din spatele startup-ului Tokhit, aplicație mobilă de tip rețea socială, care spun că au atras o finanțare de 100 milioane de dolari / Investitorul, o „companie globală” din Cluj controlată de un cancelar al unei loje masonice

Economie by Actual de Cluj - feb. 11, 2023 0 980

În această săptămână, startup-ul Tokhit, înființat în 2021, care a lansat o aplicaţie mobilă de tip reţea socială unde utilizatorii pot publica fotografii sau scurte clipuri video într-un stil asemănător cu Instagram sau TikTok, anunța că a primit o finanțare de 100 milioane de dolari de la un fond de investiții internațional, fără să menționeze însă clar numele investitorului și tipul de finanțare. Pentru că firma a fost înființată foarte de curând, în 2021, iar comunicatul companiei nu oferă foarte multe detalii, o finanțare atât de mare ridică mai multe semne de întrebare.

Joi, Tokhit a transmis un comunicat de presă, prin intermediul agenţiei „Fabrica de PR”, în care susține că și-a asigurat „o finanțare de 100 de milioane de dolari de la un fond internațional de investiții”. Anterior, compania spune că a mai primit „o investiție inițială de 100.000 de dolari” și „trei runde de vânzare de tokeni”, fără a preciza valoarea acestor vânzări.

Tokhit susține că va folosi această sumă „pentru a dezvolta aplicația, pentru a consolida expansiunea globală și a atinge obiectivele internaționale ambițioase pe care le avem în ceea ce privește creșterea numărului de utilizatori precum și pentru a susține listarea pe platformele crypto”.

Ulterior, printr-o precizare transmisă presei, compania a mai menționat că „capitalizarea proiectului se va realiza de către TOKHIT Switzerland, parte a grupului ODAS”.

Astfel, referitor la investitorii care au adus această finanțare, Tokhit a transmis: „Investiția se va face prin crearea unui Holding în Elveția, sub numele de TOKHIT Switzerland, care va fi finanțat prin grupul ODAS, un grup de companii care activează la nivel internațional în numeroase domenii. Investiția a fost făcută în baza unui plan și a unor proiecții financiare pe următorii 5 ani, care demonstrează potențialul produsului la nivel de inovație și business precum și capacitatea de a genera cel puțin 100 de milioane de dolari pe lună prin features-urile de monetizare”.

Referitor la tipul de investiție, compania a transmis că aceasta este „de tip Capitalizare (poate fi numită serie A, la suma aceasta)”.

Compania a transmis, la solicitarea Economedia, că nu are date financiare, „pentru că produsul a fost în dezvoltare pe tot parcursul anului 2022”. „Am lansat abia la final de decembrie versiunea Beta”, arată răspunsul.

În ceea ce privește numărul de utilizatori, Tokhit a transmis că acesta „nu este mare deoarece lansarea oficială încă nu a avut loc, aplicația având aproximativ o lună de când este disponibilă în App Store”. „Anul acesta ne vom concentra eforturile pe acțiuni de marketing și expansiune cu accent pe achiziție de utilizatori și multe altele”, arată răspunsul transmis.

În ceea ce privește moneda HITT, prețul acestei criptomonede este de 0,4 dolari, a răspuns compania.

Odas Global Consulting afirmă că este „o companie globală de servicii de consultanță în afaceri, fonduri europene, investiţii realizate la nivel global, arhitectură, lobby și servicii tehnologice”. Compania a fost înființată în 2003 și a avut afaceri de 2,9 milioane lei, profit net de 1,4 milioane lei și 9 angajați.

Compania indică, pe site, că are sediul în clădirea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) Business C, B-dul O. Goga, Nr. 2. Conform Confidas, adresa firmei este Floreşti, Răzoare, nr. 160A, sc. 1, ap. 11, județ Cluj.

Compania este controlată majoritar de Dragoş Ionuţ Onescu (98,34%), alături de Carmen Georgeta Dumitrache (1,66%).

Citește și:

Un startup din Cluj atrage o finanţare de 100 milioane dolari, de la un fond de investiţii internaţional

Nici un comentariu

Scrie un comentariu