Închide

Cinci oferte depuse la licitația pentru construirea pasajului peste calea ferată spre parcul industrial Tetarom III, dorit încă de pe vremea când Nokia venise la Cluj, în 2008

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 06, 2024 0 2994

Licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier peste calea ferată care va lega DN 1C de Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, Cluj, a intrat în faza de evaluare a ofertelor. La procedură au depus oferte cinci asocieri de firme, cu următorii lideri de asociere: Dacia Asphalt, CML RO (Beclean, Bistrița), MBS Group, Nordconforest și Freyrom. Licitația este gestionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere iar finanțare se realizează în cadrul unui contract derulat prin PNRR.

 

Contractul implică servicii de expropiere si de proiectare, precum si executia lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitii pasaj de legatura intre DN1C si Parcul Industrial Tetarom III. Pasajul a fost dorit încă de pe vrema în care Nokia a venit la Cluj în Parcul Industrial Tetarom III pentru a servi la transportul facil al mărfurilor și al angajaților la unitățile de producție din acest parc.

Contractul este estimat la peste 65 de milioane de lei și un terme de 36 de luni. Evaluarea tehnică și financiară a ofertelor are termen limită 29 aprilie.

De licitație sunt interați marii clienți ai Consiliului Județean Cluj care au primit în ultimii ani contracte.

Este vorba despre Dacia Asphalt din Bistrița deținută de Gheorghe Petruț (95%) și Eugen Ioachim Cadar (5%), ultimul fiind fost director al regiei/societății de drumuri a forului județean clujean. Dacia Asphalt deținea în 2022 cele mai multe contracte din numărul total licitat de CJ Cluj în respectivul an. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri netă de peste 126 de milioane de lei și un profit net de peste 1,1 milioane de lei realizat cu o medie de 114 angajați.

CML.RO, o companie de construcţii din Bistriţa-Năsăud deţinută de doi antre­pre­nori români, Mihaela şi Vasile Roş, compania având la momentul 2022, potrivit www.zf.ro peste 260 de contracte de achiziții încheiate cu autoritățile publice, la valoarea de peste 377 de milioane lei. Compania a raportat în 2022, potrivit www.mfinante.ro, o cifră de afaceri netă de peste 159 de milioane de lei și un profit net de peste 2,3 milioane lei realizat cu o medie de 229 de angajați.

MBS Group din Turda este controlată de Ioan Anca (88%), ceilalți asociați fiind Gabriel Silagyi, care este și administrator, Gheorghe Baciu și Septimiu Medrea.

Gabriel Silaghi a fost consilier local PDL în Turda. El a câştigat, prin MBS Group, potrivit unei anchete realizată de Gazeta Sporturilor, un număr mare de contracte cu statul, de zeci de milioane de euro, pentru realizarea de bazine şi patinoare. Firma a fost implicată și în scandalul de coruptie al fostului președinte al Consiliul Județean din Cluj, Horea Uioreanu. Acum mai mulți ani, societatea a fost în insolvență. A gestionat și contractul CJ Cluj pentru reabilitarea drumului turistic Răchițele IC Ponor, un contract finalizat cu întârziere. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri netă de peste 67 de milioane lei și un profit net de peste 7 milioane lei, realizat cu o medie de 83 de salariați. Firma are contracte și cu Primăria Cluj, spre exemplu pentru consturirea unui bazin de inot în Borhanci.

Nord Conforesta început în ultimii ani să câștige pe bandă rulantă contracte cu Primăria din Cluj pe proiecte cu bani europeni, lucrează și cu Consiliul Județean Cluj, dar și cu alte autorități publice din țară. Compania este controlată de frații Ioan și Dorin Achilean despre care presa a relalat ca au fost prezenți, recent, la nunta președintelului Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Compania a raportat în 2022 o cifră de afaceri netă de peste 92 de milioane de lei și un profit net de peste 4,8 milioane de lei, realizat cu o medie 205 angajați.

Freyrom este divizia din România a companiei VInci Construction. În ceea ce privește operațiunile din România, Freyrom, care realizează lucrări de inginerie și construcții, a obținut în 2022 afaceri de 62,3 milioane de lei, cu  o creștere de 148% potrivit platformei Termene. Într-o asociere cu Procons Group, Freyrom a construit un pod peste Someșul Mic, în Cluj-Napoca, cu o valoare a contractului de peste 25 de milioane de lei. Compania a mai semnat, cu Compania Națională “Administrația porturilor maritime” Constanța un contract privind lucrările de reparații ale hobanelor și rosturilor de dilatație din cadrul Canalului Dunăre-Marea Neagră, precum și alte contracte privind construcții specializate cu compania Algorithm Residential.

Ofertele depuse

Asociere 1: DACIA ASPHALT (Leader),DACIA FABER S.R.L. NV Construct, ROADS DESIGN, SCUTUL NEGRU SPAM SRL, AQUACON PROIECT, MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI, WALHALLA INVEST PRODCOMIMPEX SRLMONTREPCOM, DANAVI, CARTARE AGROCHIMICA, EXPERTUS, DTG ALFA, SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI TEAHA & FUZESI, ABED NEGO COM, QUANTUM INSTAL, OYL COMPANY HOLDING AG S.R.L.

Asociere 2: CML.RO S.R.L. (Leader), INDEMINAREA PRODCOM S.R.L., DP PROIECT, DANAVI, RIOLIV S.A., SC GEODESIGN SRL, AMD TOPOGRAFIE SRL, Complex Muzeal Bistrița-Năsăud, NTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ, ZYLISH TELECOM, DIANOVA INSTAL, METALLER ENERGY, CONSTRUCTII FEROVIARE MURES S.A., CAMPEADOR, JONEQ DESIGN&CONSULT.

Asociere 3: MBS GROUP (Leader), SC DP CONS SRL,MODERN PROIECT SRL, GEO-TECH, MELNYTOPO S.R.L, GREENVIRO, S.C. ROAD & BRIDGE DESIGN S.R.L., CONSTRUCTII FEROVIARE MURES S.A., ELECTROPLUS, GAZ INSTAL S.R L, SC Zublin Romania SRL, SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI TEAHA & FUZESI, DANAVI, CARTARE AGROCHIMICA, Topo Geo Survey & Gis

Asociere 4: NORD CONFOREST (Leader), TQM Management, SAMUS TEC SA,CORNELL’S FLOOR S.R.L., DAMIENA, Portnoi si Asociatii SPARL, Pangea Civil Engineers, EXPERT SERV, AQUAPROIECT, ELECTRIC SERV, Blue Road, GEORGESCU M. DRAGOS-SPECIALIST CADASTRU, GEODEZIE SI CARTOGRAFIE, RC GEOPROIECT, SC Zublin Romania SRL, CORNELL’S FLOOR S.R.L, VIA CARPATIA CONSULT, PIROTEHNIC OSB, ABECO SERVICII INTEGRATE, MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI.

Asociere 5: FREYROM (Leader), PROCONS GROUP, INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL, INGINERIE DRUMURI SI PODURI S.R.L., ELECTRIC RAIL PROJECT, PROCONS GROUP, VIAROM CONSTRUCT, Muzeul Tarii Crisurilor, EXPLOING, EMPO CONSULT, RIOLIV S.A., CORNEL & CORNEL TOPOEXIM S.R.L, REDIS, CONSTRUCTII FEROVIARE MURES S.A, SMART MOB CONSTRUCT, RITMOTEH SRL, INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL, INGINERIE DRUMURI SI PODURI S.R.L., SOIL TESTING.

Potrivit Consiliul Județean din Cluj care are în subordine societatea Tetarom, în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu își desfășoară activitatea 27 de companii, cu o valoare cumulată a investițiilor de peste 621 milioane euro și un număr de 6 960 de locuri de muncă create în urma respectivelor investiții.

vezi și:

CNAIR construiește un pasaj între DN 1 C și Parcul Industrial Tetarom III de lângă Cluj Napoca. Contract de 65 de milioane lei din PNRR și termen de 30 de luni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu