Închide

Cer construcția a cel puțin două creșe pe an în Cluj-Napoca

Actual de ClujActualitateTop News by Luminiţa Silea - iul. 30, 2019 0 134

Consilierii locali social democrați cer public Primăriei și primarului Emil Boc asumarea şi demararea unui program anual de construcţie de creșe în condițiile în care, anul acesta, municipalitatea a putut să ofere doar 674 de locuri în cele 16 creșe publice iar alți 962 de copii înscriși au rămas pe dinafară. Aceștia nu sunt singurii care cer acest lucru. Pe grupurile de pe rețelele de socializare părinții copiilor care au rămas pe dinafară anunță că vor să se mobilizeze să vină la ședința Consiliul Local din 1 august ca să ceară Primăriei soluții. În plus, și USR Cluj a bătut obrazul Primăriei că, deși există o probleme serioasă, nu face nimic pentru copiii din Cluj.

Consilierii locali PSD spun că Primăria din Cluj a obținut aproape 18 milioane de lei de la Guvern în 2017 pentru construirea a două creșe, cea de pe Donath (deja finalizată) și cea de pe Grigore Alexandrescu (încă în lucru), dar că în ultimii ani municipalitatea nu a investit și fonduri proprii pentru construirea de creșe. Consilierii social democrați au cerut public primarului asumarea unui program anual de construire a minim două creşe/an.

„Realitatea este că şi în acest an un număr mare de copii rămân fără loc în creşe, vedem că niciuna dintre soluţiile promise de PNL nu funcţionează şi îi solicităm primarului Emil Boc demararea în regim de urgenţă, asumarea publică împreună cu toţi consilierii locali. PNL Cluj-Napoca amăgeşte clujenii cu proiecte fantasmagorice, de exemplu ”Alianţa Vestului”, prin care promite sprijin pentru construirea de autostrăzi, trenuri, etc, în schimb uită de realităţile oraşului, şi anume că nu sunt locuri în creşe pentru copiii clujenilor, gunoaiele oraşului sunt transportate în Târgu Mureş şi Oradea, nu se construiesc locuinţe sociale”, a spus și președintele PSD Horia Nasra.

Săptămâna trecută, când a devenit public că aproape 1000 de copii au rămas fără loc la crese, cei din USR i-au bătut și ei obrazul primarului Emil Boc că, în loc să susțină o politică reală, face doar declarații și proiecte goale de conținut. USR-iștii clujeni au mai spus că au semnalat încă din primăvară faptul că cei din Cluj vor resimți și mai tare criza din creșe, și propun soluții.  „962 de copii respinși în 2019 vs 905 în 2018, asta după ce a fost un scandal în toată regula anul trecut, iar Primăria a promis soluții. Dar nu ne miră pentru că doar cu o creșă construită într-un an ( 80 de locuri) nu ai cum să acoperi lipsa de aproximativ 1000 de locuri care este la nivelul municipiului Cluj- Napoca. Nu se construiesc creșe suficiente și nu putem face urbanism inteligent doar în noile cartiere în timp ce pe cele actuale le ignorăm”, au semnalat cei din USR.

Și părinții clujeni sunt nemulțumiți și vor să meargă în fața consilierilor locali să le ceară socoteală la ședința din 1 august.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.