Închide

Fură în centrul Clujului. Mai multe persoane au făcut plângere la Poliție

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iul. 30, 2019 0 1051

Două hoaț, minore, au fost prinse când încercau să fure un telefon mobil, de la o femeie care voia să intre într-o farmacie, în stația de autobuze de pe strada Memorandumului, din Cluj Napoca. Femeia a povestit întâmplarea pe pagina personală de facebook. Potrivi presei locale, pe numele fetelor au fost formulate mai multe plângeri, dar acestea se plimbă liber, pentru că sunt minore și pentru că reclamanții obișnuiesc să-și retragă plângerile, după ce-și recuperează bunurile.

„În timp ce eu intram în farmacie, una dintre fete m-a îmbrâncit ușor și și-a băgat mâna pe sub brațul meu stâng și mi-a furat telefonul din geantă. Apoi i l-a dat celeilalte fete. Nu au mai putut ieși din farmacie, deoarece o doamnă le-a blocat în ușa farmaciei și mi-a atras atenția. Hoata a lăsat telefonul pe balustrada scărilor interioare. Au negat și au ieșit din farmacie. M-am luat dupa ele și am reușit să fac câteva poze. Apoi, doamna care le blocase în farmacie mi-a zis că intenționat intrase și dânsa deoarece le-a recunoscut. Fuseseră la furat și în magazinele Sora. Dânsa lucrează acolo, într-unul din micile magazine / buticuri de la parter”, a relatat Adriana Silaghi pe pagina de facebook, despre incidentul petrecut în 29 iulie, la ora 16.20.  Femeia a depus plângere la Poliție.

Un alt utilizator de facebook a povestit că cele două fete din imagine l=au urmărit până la Iulius Mall: „Pe mine m-au urmărit din autobuz până la intrarea în Iulius Mall, unde în ușa rotativă mi-au deschis ghiozdanul și mi-au luat portofelul din el și au fugit. Am făcut rost de filmările de la Iulius și au ajuns la poliție, însă acolo s-a terminat procesul, părea puțin neinteresant să fie rezolvat. În momentul în care m-am prezentat la poliție, mai era încă un caz asemănător, la Iulius, două fete descrise exact cum erau în filmarea din cazul meu, furaseră un telefon din geantă”.

Reprezentanții IPJ  Cluj au transmis – potrivit publicației ziardecluj.ro – că cele două tinere sunt luate în evidență, „însă nu pot răspunde penal până nu împlinesc vârsta de 14 ani. Pe scurt, pot fura în continuare fără ca nimeni să le poată face nimic. Cu toate că la Serviciul de Investigații Criminale au existat în acest an 8 dosare pe numele celor două fete. Toate dosarele au fost clasate. „Rugăm cetățenii să nu își mai retragă plângerile după ce prejudiciul a fost recuperat. Din comoditate, mulți își retrag plângerile”, au adăugat cei de la IPJ – potrivit publicației. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu