Închide

„Alo, șefu’?”

OpinieSocialTop News by Catalin Suciu - iul. 30, 2019 1 538

Apel la 112.  Sună o adolescentă după ce e răpită și sechestrată într-o casă de la marginea unui oraș.

Răspunde dispecera: – Ce urgență aveți?

Adolescenta: -Am fost răpită și violată. Am fost răpită…

– Deci unde vă fac legătura? Ambulanță, pompieri, poliție, unde vreți?

-Am fost răpită, ajutor!

– Domnișoară, haideți că ținem linia ocupată. Ce Dumnezeu, doar nu suntem în America. V-ați uitat la multe filme. Vedeți că vă amendează părinții.

-Dar nu glumesc, am fost răpită. M-a violat. Sunt într-o casă legată de picioare, acum ce-am prins un telefon și am reușit să sun.

– Mda. Și cam pe unde ești?

– Nu știu, e o casă cu doi câini lup, e o mașină gri în curte. Vă rog eu. Imediat se întoarce.

Dispecera face o pauză scurtă și își întreabă o colegă: -Leno, a sunat o fată, zice că a fost răpită și vilolată. Facem legătura la Viorel, la poliție?

-Da, fă, lasă așa, toate sună și pe urmă își iau amendă. Dă-i la Viorel să facă ei ce vor. Tu îți faci treaba.

Dispecera reia convobirea: – Auzi, dragă, stai o secundă că-ți fac legătură acuma. Așteaptă!

Convorbirea e pusă în așteptare, iar în fundal sună The Final Countdown de la Europe. Apelanta așteaptă, dar în final Viorel răspunde cu gura plină.

-Alooo, da.

– Am fost răpită.

Viorel, înghițind ultima bucată de salam cu pâine, uns pe mâini de la margarină, se șterge de cămașă și reia conversația.

– Nume și prenume.

-Domnule, am fost răpită.

-Deci, domșoară, cum vă numiți să vă trec aici?

-Aloooo, ajutor.

După ce înghite ultima bucată de sandvici, Viorel țipă în secție. „Nelule, dă-mi, bă, un pix.!” Nelu ține în față integrama Prichindel, aproape goală. – Ce e, mă, iară nu ai pix? Nu vezi că am treabă?

-Alo, domșoară, așteptați puțin.

-Vine cineva? Vă rog eu. Alooooo. Alooooooo. -Aloooooo. Aloooooo, ajutor.

Viorel deschide mai multe sertare și găsește un pix, dar pixul nu scrie, după care țipă la Nelu: -Dă-mi pixul ăla o secundă, că ți-l dau înapoi. Nelu cască și se scarpină în cap. -Auzi, Viorele, cum pui la „În Paris”, cu semnul exclamării, din trei litere?

– Nu știu, dă-mi, bă, pixul ăla să ne facem treaba aici că pe urmă dacă e ceva, tre să avem raportul făcut. Nelu se lasă înduplecat până la urmă.  Viorel reia convorbirea.

-Alo, domșoară, deci așa…Locul și data nașterii? Cine ai zis că te-a răpit?

– Vă rog eu, ajutor, vine! Am luat ocazia, un renault gri. Sunt pe strada Ioan Gură de Aur, la nr 17, m-am uitat pe poartă, la ieșire din oraș, sunt câini în curte, e singura casă din zonă.

Nelu, rămas fără pixul de la integrame se ridică greoi de pe scaun și-i spune lui Viorel că ieri a venit un bărbat la secție și-a zis că i-a dispărut fata. Când?, întreabă Viorel. „Ieri, mă”, îi spune Nelu. „Ieri?”. „Ieri”.

Viorel reia convorbirea: – Deci, domșoară, când ați plecat de-acasă?

– Alooooooooo, trebuie să închid, aloooooooooo.Ajutor, vă rog eu, ajutor.

Viorel închide telefonu și-i înapoiază pixul lui Nelu. Telefonul sună iar.

-Alooooo?

-Eu sunt, am revenit, vă rog eu, trimiteți pe cineva că mă omoară.

– Cum vă numiți? Locul și data nașterii.

Între timp, Nelu renunță la integrama Prichindel și-i spune lui Viorel că nu înțelege de ce-ar face cineva integrame atât de complicate. Viorel bea apă Borsec direct din sticlă și dă din cap aprobator, apoi îi face semn lui Nelu să tacă puțin că a sunat iar fata aia.

– Deci, domșoară, îmi țineți linia ocupată. Spune ce dorești? Cine te-a răpit? Spune-mi cum îl cheamă, nume și prenume și-ți trimit acum un echipaj.

-Dar nu știu, vă rog eu. Vine cineva, nu? Trimiteți pe cineva, da?

– Da. domnișoară. Acum sunt pe drum colegii mei. Închideți că avem și alte urgențe, vă rog eu. Mi-ați spus că ați luat ocazia? Păi de ce? Nu ți-e rușine, măi, fată, să pleci cu iamă-nene? Ne pui acum pe drumuri pe toți. Ia nu mai ține linia ocupată!

Între timp Nelu își amintește din nou de tatăl fetei care a depus plângere cu o zi în urmă.

-Viorele, ne f**e șefu, ascultă-mă. Ia sună la Miță, că el se are bine cu el și spune-i că facem echipă operativă acuma și mergem să găsim fata asta. Bine, sigur îi cu un băiat, că așa-s astea din ziua de azi. Toate zic că nu știu ce și ne pun pe noi pe drumuri. Da sună mai bine la Miță că știe el ce să-i zică lui șefu’.

Viorel îl sună pe Miță, dar Miță e la pescuit. Cu toate astea, îi răspunde: „Ce vrei, Viorele, ți-am zis că am treabă zilele astea. Să-l sun pe șefu-tău? Păi, Viorele, vezi că-mi rămâi dator, da? Mă f**i în ziua liberă.”

Miță îl sună pe șefu: – Alo, Cornele, vezi că băieții tăi au ceva caz acolo cu o răpire, cu nu știu ce. Fii de treabă că Viorel e cumnatu-meo, da? Hai că știi că mă revanșez față de tine. Uite acum îți aduc o știucă. Deci acum fac echipă. Viorel acuma sună pe toată lumea, strânge băieții și pleacă în recunoaștere.

– Băi, Miță, io tre să sun acum la șefu, da? Ce-mi faceți, băi, mânca-v-aș, în ziua liberă! Sunt la grătar, Mițule, mi-ai f***t iar ziua. Vezi să nu uiți de știuca aia,da?

Cornel e la bustul gol și tocmai ce-a pus pe grătar niște cefe de porc. Le face semn tuturor de la grătar să facă liniște fiindcă are de vorbit, la rândul său, cu șeful. Și-l sună pe chestorul Gheorghe, care-i în Egypt, la Hurghada, la All-inclusive.

– Alo, șefu, iertare, vă pupă Cornel. Ce faceți? Avem o situație cu un caz de răpire.

-Cornele, spune repede că-s pe roaming și n-ai vrea să-mi plătești tu factura.

-Deci, șefu, avem un caz de răpire acolo, cu o fată și voiam să-ți spun că oamenii își fac acum treaba, fac echipă, fac tot. Ați zis să vă raportez când e ceva.

– Ce-mi faceți, bă, băieți, când sunt în vacanță. Acum trebuie să-l sun pe șefu, în p**a mea, din concediul meu.

Peste trei minute, Gheorghe dă telefon direct de pe plajă.

– Domnu’ comandant, Gheorghe sunt. Deci avem o situație, cu un caz de răpire. E o fată care spune că a fost violată și acum strâng băieții echipă să meargă după ea.

– Băi,Cornele, ce ți-am zis săptămâna trecută? Ți-am zis că plec drecu’ și să nu mă suni, da? Sunt plecat și  mă suni? Spune repede ce vrei să-l sun și eu pe șefu’.

-Deci v-am zis, e un caz cu o fată care spune că a fost răpită la ocazie și violată și-acum fac băieții echipă.

Gheorghe se retrage de la masa unde stă cu fiică-sa, cu nevasta și cu câțiva prieteni și dă telefon.

-Alo, domnul comandant Nistorescu? Iertați-mă, știți, avem un caz aici cu o fată care-a fost răpită, violată.

– Domnul Gheorghe, dacă mă mai suni în timpul liber, praf te fac. Acum trebuie să-l sun pe șefu’. Îl suni dumneata?  Nu-l suni, da?

Între timp, în secția de poliție Viorel și Nelu dau telefoane la colegi:  – Dorule!!!!!!!!!, strigă Viorel, la telefon, „Vino, bre, că tre să facem o tură pe-aici. Zice una că a fost răpită și violată.”

Doru e singurul polițist din secție care răspunde la telefon. Doru ia telefonul:

-Viorele, iar mă suni, mă? Fiică-mea a răspuns. Ce tot vrei?

-Dorule, vino că avem de umblat după o fată care a fost răpită. Și hai să completăm naibii hârtiile alea, că pe urmă avem probleme.

-Viorele, nu-ți fă griji, acum îl sun pe șefu’!

foto: Mediafax.ro

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare